Pogled u plavo uz pomoć bazena na Forumu

Bazen na Forumu ima grijanu vodu (D. MEMEDOVIĆ)
Bazen na Forumu ima grijanu vodu (D. MEMEDOVIĆ)

U petak i subotu na glavnom pulskom gradskom trgu Forumu održat će se ronilački promotivni projekt "Pogled u plavo". Riječ je o projektu koji spaja sigurnost u ronjenju, promociju ronjenja te podvodnu izložbu, a za tu prigodu je na Forumu ispred Komunalne palače montiran omanji bazen u kojem će se zainteresirani građani i turisti moći okušati u 10-minutnom ronjenju pod punom opremom, pri čemu će moći vidjeti i podvodnu izložbu ljepota hrvatskog podmorja autora Marjana Radovića. Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Pula - ronilačka destinacija

Dvodnevni projekt na Forumu u četvrtak su najavile voditeljica projekta Andreja Vedrina i Marinela Kolić iz pulske Turističke zajednice, Leonard Poropat iz Grada Pule i Filip Višić iz Ronilačke mreže.

- Cilj ovog projekta je promocija Hrvatske na atraktivan i inovativan način kao ronilačke destinacije. Projekt smo provodili diljem Hrvatske i sada smo u Puli. Ujedno, projekt ima i ekološko-edukativni karakter, rekla je u uvodu Vedrina.

Svi zainteresirani imati će tako u petak, od 10 do 22 sata, te u subotu od 10 do 18 sati, prigodu upoznati čari i vještine ronjenja u montažnom bazenu promjera deset metara i dubine jednog metra, a vodit će ih instruktori ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic i ronioci Ronilačke mreže.

I turisti zainteresirani

- Ovo je promocija Pule na originalan i inovativan način, promocija sporta koji značajno produžuje turističku sezonu, ali i dolazak gostiju izvan sezone. Već smo jutros imali mnogo upita turista o čemu je riječ pa stoga pozivam sve zainteresirane da dođu u što većem broju iskušati ronjenje na Forumu, rekla je Kolić.

U petak navečer će, pak, svaki puni sat u 20, 21 i 22 sata, posjetitelji imati prigodu roniti uz muziku i rasvjetu uz atraktivni laser show i scenografiju igre svjetla, koja će osvijetliti bazen i manifestaciju dignuti na jedan viši nivo, a sve pod budnim okom instruktora.

- Ronilačka mreža objedinjuje 13 ronilačkih centara diljem Istre i naši instruktori će predstaviti sigurno ronjenje. Nadam se da će se što više posjetitelja odazvati ovom projektu, a nakon toga i nastaviti roniti kroz naše centre, zaključio je Višić i naglasio da je voda u bazenu na Forumu grijana, a na usluzi je i kompletna ronilačka oprema. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter