Pogled kroz oblake: Glazbom pomažu slabovidima

Pijanist Marin Premate
Pijanist Marin Premate

Humanitarni koncert klasične glazbe "Pogled kroz oblake" održan je protekle subote u fažanskoj Zajednici Talijana. Tom je prigodom sakupljeno oko tisuću kuna kojima će se pomoći Udruzi slabovidnih osoba Istarske županije, organizatoru koncerta.

Na repertoaru su se našla djela različitih stilskih razdoblja, a prvi je nastupio Marin Premate, učenik Tatiane Šverko u pulskoj Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova. Premate je na glasoviru odsvirao Mozartovu sonatu u A-duru te Lisztov "Ljubavni san". U izvedbi Čajkovskove suite "Orašar" na glasoviru mu se pridružio Liam Robert Bertetić, također učenik Tatiane Šverko.

Buran pljesak dobio je Andrej Mirković koji je na glasoviru odsvirao Bachovu "Musette u D-duru", (u klasi profesorice Tatiane Šverko).

Publika nije ostala ravnodušna ni na izvedbu profesora flaute Metoda Sironića i profesorice glasovira Melite Lasek te ih je nagradila aplauzom za raznoliki tematski opus.

Profesorica glasovira Elda Krajcar Percan odsvirala je djelo Đeni Dekleve-Radaković odnosno "Istarsku polku" i A. S. Sweeta "Sanjarenje". Najobimnijim repertoarom se predstavio bariton Cvetan Pelčić koji je uz klavirsku pratnju profesorice glasovira Massimilane Brajković otpjevao Tostijeva djela "Vorrei" i "L'ultima canzone" te Hatzeova djela "Molitva" i "Serenada" čiju je izvedbu publika također nagradila burnim pljeskom.

Profesor violine Milan Grbić je uz klavirsku pratnju Massimiliane Brajković odsvirao Montijev "Czardas" i Beethovenovu "Sonatu za violinu i klavir". Svi izvođači odrekli su se honorara, a organizator je zahvalio i Liri Intersound te ZAMP-u na potpori. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter