Poginuo poznati istarski vinar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sudaru dvaju osobnih automobila u blizini austrijskog Söldena poginuo je 46-godišnji istarski vinar i glazbenik Andrija Šipetic.

U nesreci su ozlijedena i dva Austrijanca te jedan Slovenac. Automobilom, u kojemu je Šipetic bio suvozac, upravljao je 18-godišnjak te je na njih, kako se cini, u zavoju pored lokalnog supermarketa automobilom naletio Austrijanac kojemu je izmjereno 1,38 promila alkohola u krvi. Šipetic je na mjestu preminuo, a ostali su prevezeni u bolnicu.

Ironicno, baš je te noci tirolska policija provodila veliku akciju hvatanja pijanih vozaca, no Austrijanac, koji je izazvao sudar, ocito je prošao neprimijecen iako je, kako se pokazalo, bio drugi najpijaniji vozac te noci (najgori je bio izvjesni vozac sa 1,6 promila).

Andrija Andi Šipetic bio je medu uspješnijim istarskim vinarima mlade generacije. Zajedno s Deanom Milicem osmislio je i njegovao jedan od najvecih istarskih vinskih brendova - Demian, koji se vrlo brzo proširio izvan hrvatskih granica. Osim vina bavili su se i proizvodnjom autohtonih istarskih pica. Šipetic i Milic imali su podrume u Radeki Polju kod Marcane, a vinograde diljem Istre.


Podijeli: Facebook Twiter