Poginuo PNUSKOK-ov policajac

Želimir Hladnik uz svoj rad (A. BANČIĆ)
Želimir Hladnik uz svoj rad (A. BANČIĆ)

Mario Janičić (38) iz Novigrada, djelatnik pazinskog odjela PNUSKOK-a poginuo je u teškoj prometnoj nesreći na cesti kod Istarskih toplica u petak oko 1 sat. U prometnoj nesreći je lakše ozljede zadobio 39-godišnjak iz Zagreba, vozač automobila Škoda Octavia, zagrebačkih oznaka. Cesta je sav promet radi očevida bila zatvorena do 6.40 sati, a sam očevid je trajao oko 5 sati.

Policija nije potvrdila da se radi o Janičiću već o 38-godišnjem muškarcu. Prometna nesreća se, prema policijskom izviješću, dogodila kada je Janičić upravljao automobilom VW Golf pulskih oznaka iz smjera Buzeta prema Motovunu te je iz nepoznatog razloga prešao na suprotnu kolničku traku i sudario se sa vozilom koje mu je dolazilo u susret. Naime, iz suprotnog smjera mu je došla Škoda Octavia zagrebačkih oznaka kojom je upravljao D. P. (39). U silovitom srazu Golf je djelomično završio van kolnika, a Škoda je ostala na svojoj traci. Vozač Škode u nesreći je zadobio lakše ozljede.

Policija je radi obavljanja očevida zatvorila cestu na potezu od Istarskih toplica te nekoliko kilometara su vozila preusmjeravana okolnim pravcima. Na očevidu je bio i državni odvjetnik Vlatko Ivandić iz ODO Pule, a na kraju je određeno vještačenje vozila i obdukcija tijela.

Podsjetimo da je Janičić, kao voditelj policijske akcije OSA javnosti predstavio zapljenu od oko 8,5 kilograma heroina i 80 kilograma smjese za miješanje s heroinom u rujnu prošle godine u Pazinu. Akcijom je sa ceste maknuta veća količina droge, a iza rešetaka je završilo nekoliko osoba. Janičić je prije radio i u bujskoj policijskoj postaji.

Ovo je deseta prometna nesreća u kojima je ove godine poginulo deset osoba, za razliku od lani kada ih je poginulo osam u osam nesreća. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter