Poginuo Novigradanin, dvoje ozlijedenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U stravicnom sudaru nedaleko od cvora Sošici poginuo je 48-godišnjak iz Novigrada, a dvije osobe su ozlijedene i hitno prebacene u pulsku Opcu bolnicu na lijecenje.

Nesreca se dogodila u ponedjeljak oko 6.45 sati kada je 48-godišnjak iz Novigrada, vozeci ford fiestu pulskih oznaka u smjeru Pule, u desnom zavoju izgubio nadzor nad vozilom zbog neprilagodene brzine i prešao na suprotni kolnicki trak te se frontalno sudario s renaut meganom kojim je iz smjera Pule upravljao 49-godišnjak iz Raše.

U sudaru je 48-godišnjak iz Novigrada na mjestu poginuo, a ozlijeden je vozac megana i suvozacica iz fieste, 53-godišnjakinja iz Poreca. Prema neslužbenim informacijama, oni su zadobili teške ozljede te su smješteni na odjel anestezije i reanimacija pulske bolnice. Takoder je naloženo uzimanje uzoraka krvi i urina radi utvrdivanja alkoholiziranosti vozaca. Vozila su nakon ocevida prebacena u dvorište rovinjske policijske postaje radi vještacenja.

Nesreca se dogodila u prvom zavoju udesno nakon raskršca Sošici u pravcu Pule. Na mjesto nesrece je upucena hitna medicinska pomoc, rovinjska policija, vatrogasci a ocevid je vodio dežurni istražni sudac Županijskog suda u Puli.

Megan se uslijed snažnog sudara zarotirao i zaustavio na zemljanoj površini pored ceste dok je fiesta ostala na rubu desne prometne trake. Prednji dijelovi obaju vozila su totalno uništeni, a dijelovi automobila i motorno ulje bili su na cijelom kolniku.

Cesta od Sošica do Bala je ujutro bila mokra i skliska. Cesta je za sav promet bila zatvorena od cvora Sošici do Bala od 6.45 do 11.30 sati. (izvijestio i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter