Poginuo motociklist na Cresu

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

U prometnoj nesreći koja se dogodila oko 16 sati na državnoj cesti Cres - Lošinj smrtno je stradao 37-godišnji motociklist iz Ćunskog, dok je njegov 10-godišnji sin kao suvozač hitno prevezen u KBC Rijeka zbog zadobivenih ozljeda, izvijestila je riječka policija.

Motociklist koji je upravljao yamahom preminuo je na mjestu nesreće nakon što se na raskrižju za Ustrine sudario s osobnim automobilom fiat sedici kojim je upravljao slovenski državljanin.

Nesreća se dogodila u trenutku kada se 62- godišnji Slovenac izlazeći sa sjevernog raskrižja Ustrina uključio na glavnu državnu cestu i oduzeo prednost nesretnom motociklistu koji se propisno kretao glavnom prometnicom.

Vozač motocikla prednjim dijelom udario je u zadnji desni dio fiata. Vozač motocikla i njegov sin pali su na kolnik, pa unatoč činjenici da su obojica imali kacige, ozljede koje je vozač zadobio bile su smrtonosne. Dječak je smješten u KBC Sušak i strahuje se da su ozljede koje je zadobio teške.

Do 17 sati državna cesta je bila zatvorena, a još u 19:30 kod skretanja za mjesto Ustrine promet teče naizmjence, jednim trakom.

 Na mjesto nesreće izašla je općinska državna odvjetnica Marinka  Fatur koja je zajedno s malološinjskom policijom obavila očevid. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter