Poginuo motociklist na cesti Plomin-Brestova


Tridesetjednogodišnji motociklist s područja Matulji poginuo je u prometnoj nesreći danas oko 11 sati na državnoj cesti u Plominskom zagorju. Motociklist je vozeći hondu hornet završio pod kotačima terenca suzukija vitare, kojim je upravljao F. V. (72) iz Vozilići, te je zbog teških ozljeda, unatoč pokušaju oživljavanja koji je poduzela ekipa Hitne medicinske pomoći, preminuo na licu mjesta.

Do sudara je došlo kada je vozač vitare iz pravca Pule počeo skretati ulijevo prema naselju Kušari, oduzevši tako prednost motociklistu koji je stizao iz suprotnog smjera, utvrđeno je očevidom nadležnog državnog odvjetnika. Protiv vozača vitare bit će podignuta odgovarajuća kaznena prijava, potvrdila nam je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović.

- Sudbina, kratko je kazao još u šoku F. V., kojega smo oko podneva zatekli na mjestu nesreće. Zlo ga je snašlo dok se vraćao iz lova.

Neki od njegovih kolega iz Lovačkog društva Plominska gora, koji su u koloni vozila stizali iz pravca Kušari, svjedočili su stravičnom sudaru. Kazali su nam da je motociklist nakon zavoja na ravnom dijelu prometnice pao i otklizao pod terenac. "Teško je biti precizan, sve se odvilo u djeliću sekunde", rekli su nam osjetno potreseni.

Na kolniku je ostao samo kratak trag kočenja i beživotno tijelo mladića prekriveno plahtom.

- Trebali smo se okupiti na marendi nakon lova, ali prisjela nam je ova sunčana nedjelja, poručio je jedan od lovaca.

Zbog očevida dio državne ceste između Plomina i Brestove bio je zatvoren tri sata, do 14.40, a od Labina do Rijeke moglo se prometovati samo cestom prema tunelu Učka.

Motociklist s područja Matulji prva je poginula osoba na prometnicama Labinštine u ovoj godini. (napisao i snimio I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter