Poginuo motociklist kod Vranica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozac motocikla, 43-godišnji I. D. iz Svetog Petra u Šumi, preminuo je u poreckoj hitnoj pomoci neposredno nakon teške prometne nesrece koja se dogodila na kružnom toku u Vranicima kraj Poreca u utorak oko 5 sati.

Nesreca se dogodila kada se motociklist, upravljajuci yamahom R1 pulskih oznaka iz smjera Kukci prema Porecu, zbog neprilagodene brzine nije uspio zaustaviti prije ulaska u kružni tok te je uslijed kocenja pao na kolnik, klizio cestom a potom udario u rubnjak kružnog toka.

Uslijed silovitog udarca u rubnjak motocikl s vozacem je završio na drugoj strani kružnog toka. Da je bila rijec o vecoj brzini svjedoce dugi tragovi kocenja prije kružnog toka te silina udarca u rubnjak. Neslužbeno doznajemo da je motociklist zadobio vrlo teške ozljede.

Porecka policija je izašla na mjesto dogadaja i obavila ocevid, a prometnica kao i kružni tok su bili otvoreni za promet. Na mjestu nesrece vidjeli smo da je motociklist pokušao kociti te je pao na kolnik desetak metara prije kružnog toka.

Nakon što je motocikl udario u rubnjak i doslovno je preletio desetak metara na drugu stranu kružnog toka dijelovi motocikla ostali su rasuti po cijeloj dužini od rubnjaka do mjesta gdje se motocikl zaustavio. Na motociklu je imao krajnje izlizane gume. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter