Poginuo motociklist, jedna osoba kriticno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sudaru motocikla i kamiona-hladnjace tvrtke Stanic u cetvrtak oko 18.20 sati na cesti Flengi-Gradina kod Vrsara, smrtno je stradao 34-godišnji talijanski državljanin, a teške i po život opasne ozljede zadobio je 29-godišnjak, takoder Talijan. Obojica Talijana su s podrucja grada Pordenonea, a u Istri su najvjerojatnije boravili kao turisti.

Prema podacima iz PU istarske, nesreca se dogodila kada je motocikl, odnosno skuter kymco xciting R500 talijanskih  oznak, kojim je upravljao jedan od dvojice Talijana iz smjera Gradine prema Flengima, u oštrom nepreglednom zavoju udesno zbog neprilagodene brzine pao na kolnik i zajedno s vozacem i suvozacem otklizao na suprotnu kolnicku traku te udario u hladnjacu Iveco Eurocargo tvrtke Stanic zagrebackih oznaka, kojom je upravljao 35-godišnjak s podrucja Marcane.

Da bi izbjegao direktan nalet na motor, 35-godišnjak je skrenuo udesno, no prednji dio motocikla i putnici ipak su podletjeli pod kamion i udarili u njegov prednji dio. Nakon sudara s motociklom Iveco je izletio izvan kolnika s desne strane i udario u stablo, dok je motocikl izletio izvan kolnika s lijeve strane ceste (gledajuci u smjeru kretanja op. a.) u nisko raslinje.

Od teških je ozljeda na mjestu nesrece preminuo 34-godišnjak, dok je 29-godišnjaka u pulsku Opcu bolnicu prevezlo vozilo hitne medicinske pomoci. Vozac kamiona, 35-godišnjak s podrucja Marcane, u nesreci nije ozlijeden.

"Ja sam se kretao iz smjera Flengi. Taman je bila pocela padati kiša, kada su se iz suprotnog smjera dvojica na skuteru stvorila na mojoj strani ceste. Pokušao sam ih izbjeci, no nisam uspio. Zabili su se u moj kamion, a ja sam završio izvan ceste", rekao nam je potresen 35-godišnji vozac kamiona u kojeg su udarili Talijani.

Dežurni istražni sudac Stanic naložio je obdukciju preminulog Talijana. Izjavio nam je da su s mjesta nesrece izuzeti svi tragovi kojim bi trebalo utvrditi tko je vozio motocikl.

Radi ocevida cesta od Flengi prema Gradini bila je zatvorena od 19.25 do 23.10 sati, a promet je obilaznim pravcima regulirala policija.


Podijeli: Facebook Twiter