Poginuo Marijan Palić, već. vlasnik Lagune Novigrad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije su osobe poginule a jedna je teško ozlijeđena u teškoj prometnoj prometnoj nesreći koja se jučer u 15.10 sati dogodila na autocesti Zagreb – Ploče pokraj odmorišta Ličko Lešće u smjeru Splita. 

Marijan Palić (47), vlasnik jedne od najvećih i najuspješnijih hrvatskih brokerskih i investicijskih kuća Auctor, među ostalim i predsjednik Nadzornog odbora hotelske kuće Laguna Novigrad, na mjestu je preminuo, a Christian Panjol Tuflija (42), član Uprave Štedbanke i većinski vlasnik Prosperus Investa, preminuo je po dolasku u gospićku bolnicu.

Palićev Auctor već duže vrijeme ima većinski paket dionica u novigradskoj hotelskoj kući.

U srpnju prošle godine Palić je izabran i u NO istarske turističke tvrtke Riviera Adria koja posluje u sklopu Valamar grupe, a godinu dana ranije ušao je i u NO samog Valamara.

Tvrtka Auctor bila je i poslovni partner te broker tvrtke Mon Perin d.o.o, velikog poslovnog projekta Plinija Cuccurina. Palić je od 2009. do 2011. bio i član NO Zagrebačke burze.

Christian Panjol Tuflija i Marijan Palić bili su pioniri tržišta kapitala devedesetih godina. Kako se saznaje, putovali su prema Splitu, jer su kao i često posljednjih godina, imali još jedan poslovni plan. Naime, čekali su završetak predstečajnih nagodbi za HTP Orebić i HTP Korčulu, koje su trebali preuzeti.

Njihov Audi zagrebačkih registarskih oznaka zabio se u vatrogasno vozilo HAC-a koje se netom prije toga odazvalo na drugu intervenciju. Naime, jedno vozilo se malo prije 15 sati zabilo u zaštitnu ogradu pa je HAC intervenirao i osiguravao mjesto događaja. Vozilo HAC-a bilo je parkirano na traci za zaustavljanje vozila u nuždi. Ali u tom je trenutku, kažu očevici, Audi punom snagom udario u HAC-ov automobil. (Hina, GI)


Podijeli: Facebook Twiter