Poginuo 25-godišnjak iz Kanfanara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi vozac VW Pola pulskih oznaka, 25-godišnji D. F. iz Kanfanara, poginuo je u nedjelju oko 5 sati ujutro kod mjesta Doncici, na lokalnoj cesti koja vodi od mjesta Modrušani prema mjestu Marici, odnosno Kanfanaru.

Iz Operativno- komunikacijskog centra Policijske uprave istarske doznajemo da je ocevidom utvrdeno da je mladic vozeci iz smjera Modrušani prema mjestu Marici ulaskom u lijevi nepregledni zavoj zbog neprilagodene brzine izgubio nadzor nad volanom. Zbog toga je Polo izletio izvan desnog ruba kolnika i prednjim desnim dijelom udario u suhozid, prešao preko njega i prednjim dijelom udario u zemljanu površinu, nakon cega se prevrnuo na krov.

No vozilo se tu nije zaustavilo, vec se vratilo na desnu prometnu traku i prevrnulo na kotace pa potom izletjelo s lijeve strane ceste, gdje je ponovno udarilo u suhozid, zarotiralo se na cesti za 180 stupnjeva i zaustavilo na lijevoj prometnoj traci.

Policija je dojavu o nesreci zaprimila u 5.05 sati te je po dolasku na mjesto nesrece smrtno stradalog vozaca zatekla izvan automobila, na udaljenosti od oko metar od vozila. Ocevid na mjestu nesrece su obavili rovinjski policajci i dežurni državni odvjetnik, no još nije utvrdeno je li nesretni vozac ispao iz Pola tijekom prevrtanja automobila ili je sam izašao i potom preminuo od teških ozljeda.

Na mjesto nesrece izašli su i rovinjski vatrogasci, ali i Hitna pomoc koja, nažalost, nije uspjela pomoci stradalom mladicu.

Prema nalogu državnog odvjetnika tijelo poginulog 25-godišnjaka prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obdukcije. Zbog ocevida je cesta prema Modrušanima bila zatvorena za promet od 5.15 do 9.20 sati.

Od pocetka godine u Istri je u 15 prometnih nesreca s najtežim posljedicama smrtno stradalo 16 osoba. (Piše Marica KOŠTA; snimio Saša MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter