Poginuo 20-godišnji Puljanin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreci koja se jutros oko 4.40 sati dogodila na raskrižju Rizzijeve i Radiceve ulice poginuo je 20-godišnji Puljanin Danijel Cosic.

On je iz smjera Verude prema centru grada upravljao golfom kada mu je na raskrižju Rizzijeve i Radiceve prednost oduzeo citroen C4 kojim je upravljao 27-godišnji D. B. iz Zagreba.

Citroen se kretao iz smjera Mornarickog trga prema Rizzijevoj te je, ne poštujuci prednost prolaska, ušao u raskrižje i silovito udario u lijevu, vozacevu stranu golfa.

To je vozilo odbaceno u ogradni zid garaže u Coppovoj ulici i potpuno ga srušilo. Citroen je pak nastavio kretanje Rizzijevom gdje je udario u ogradni zid kuce na broju 49, konacno se zaustavivši tek pedesetak metara od mjesta udara u golf.







Stanari obližnje vile na uglu Radiceve i Rizzijeve culi su nešto nakon 4.30 sati tup udarac, izašli iz kuce i ugledali golf koji je stražnjim dijelom ostao visjeti 30-ak centimetara iznad tla, dok se prednjim umalo zabio u zid garaže u Coppovoj.

Pozvali su policiju i Hitnu pomoc koja je prevezla teško ozlijedenog 20-godišnjaka u pulsku bolnicu, koji je ondje nešto kasnije preminuo.

Vozac citroena nije ozlijeden, ali je putnica iz njegovog vozila, 23-godišnja Puljanka J. NJ., potražila pomoc u pulskoj bolnici.

Na mjestu nesrece, na vrhu pulske Omladinske ulice, kako je Puljani i dalje nazivaju, jutros je sve bilo puno razbijenih dijelova golfa koji je vucna služba HAK-a tek nakon nekoliko pokušaja uspijela izvuci s ruševina u Coppovoj i ukrcati na vozilo.

Na mjestu tragicne nesrece, nedaleko od sjemeništa Redmptoris Mater, ocevid je jutros uz djelatnike pulske prometne policije obavio i državni odvjetnik Vlado Šcur.

Dežurni istražni sudac, koji nije izlazio na mjesto nesrece, naložio je obdukciju poginulog Puljanina i vještacenje ispravnosti oba automobila, a alkotest je pokazao da Zagrepcanin koji je skrivio nesrecu nije bio pod utjecajem alkohola.

Protiv D. B. slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesrece s poginulom osobom.


Podijeli: Facebook Twiter