Poginulo 13 studentica, a još ih je 44 ozlijeđeno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Studenti ozlijeđeni u nesreći autobusa u Španjolskoj u nedjelju, u kojoj je poginulo 13 osoba, su iz Velike Britanije, Švicarske, Norveške, Turske i Ukrajine i sudjeluju u programu razmjene studenata Erasmus, priopćile su katalonske vlasti, a prenose španjolski mediji. Državljanstvo preminulih još nije objavljeno.

Prema informacijama španjolskog ministarstva unutarnjih poslova i tamošnjeg kriznog stožera među žrtvama nema hrvatskih državljana, doznaje se iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.  

Autobus, koji je vozio na relaciji između španjolskih gradova Valencije i Barcelone, prevrnuo se i udario u drugo vozilo na autocesti na sjeveroistoku Španjolske u nedjelju rano ujutro. U autobusu je bilo 56 putnika, a među njima i skupina studentica, većinom stranih. Autobus se vraćao iz Valencije posljednjeg vikenda festivala Fallas u tom gradu. Nesreća se dogodila nedaleko od lučkog grada Terragone.

U autobusu su bili studentice koje su studirale u Kataloniji i Barceloni, a koji su putovali u Valenciju zbog Fallasa i vraćali se natrag, rekao je katalonski ministar unutarnjih poslova Jordi Jane na tiskovnoj konferenciji koju je prenosila televizija. Jane nije mogao potvrditi nacionalnosti poginulih.

- Vozač je preživio i odveden je u lokalnu policijsku postaju, kazao je Jane, dodajući da uzrok nesreće još nije utvrđen. (H)


Podijeli: Facebook Twiter