Poginuli motociklist je Goran Despić (31) iz Pule

Motociklist je poginuo u sudaru s kiom (D. ŠTIFANIĆ)
Motociklist je poginuo u sudaru s kiom (D. ŠTIFANIĆ)

Motociklist Goran Despić (31) iz Pule poginuo je u subotu oko 19 sati na raskrižju Fažanske i Ulice H. Dalmatina u Rovinju (stotinjak metara od kružnog toka kod benzinske stanice u smjeru Rovinjskog Sela).

Prometna nesreća se dogodila kada je 59-godišnjak iz Vukovara upravljajući automobilom Kia vukovarskih oznaka te se dolaskom do raskrižja Ulica Voltićeve i Štranga nije zaustavio na znaku stop i oduzeo prednost motociklisu na Hondi pulskih oznaka. Motociklist je pokušao kočiti, no pao je na kolnik i klizeći udario u lijevu bočnu stranu automobila.

Na mjesto događaja je odmah po dojavi upućeno vozilo medicinske pomoći koje je motociklistu s teškim ozljedama prevezlo u pulsku bolnicu. No, nažalost motociklista je preminuo nakon 25 minuta u kolima Hitne.

Očevidom je utvrđeno da vozač automobila nije bio pod utjecajem alkohola, a s njim se u vozilu nalazila i jedna ženska osoba. Oboje su u nesreći prošli bez ozljeda, a protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.  (M.SARDELIN; snimio D. ŠTIFANIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter