Poginula tri motociklista, jedan Labinjan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezapamcena motociklisticka tragedija, a sigurno i jedna od najtežih prometnih nesreca u Primorsko-goranskoj županiji, dogodila se u subotu predvecer nekoliko minuta prije 19 sati na cesti u mjestu Kraj pored Mošcenicke Drage.

U sudaru sedam motocikala, tri motociklista su na mjestu poginula, a cetvorica, od kojih dvojica u kriticnom stanju, prebacena su u KBC na Sušaku. Pet motocikala nestalo je u plamenoj buktinji u kojoj su stradali i njihovi vozaci.

Identitet stradalnika nije se mogao sa sigurnošcu potvrditi jer su u buktinji izgorjeli i svi dokumenti, a preživjeli nisu bili u stanju razgovarati.

Prema neslužbenim informacijama život su izgubila dvojica mladica iz Labina i Rijecanin. Okolnosti u kojima se dogodila tragedija u subotu uvecer su se još rasvjetljavale, a ocevid je trajao satima. Izgorjelih pet motocikala ostalo je doslovno zgužvano na jednoj hrpi, dok su samo dva bila odbacena nekoliko metara dalje.

Prema onome što su nam izjavili ocevici, grupa motocikala kretala se u pravcu Istre, a jedan ili dvoje u smjeru Rijeke. Nakon prvotnog silovitog sraza dvoje od njih, uslijedilo je stravicno sudaranje i preostalih. U svega par sekundi sve je bilo u plamenu...gorjeli su motori, ljudi, a mještani Kraja pored cije se kuce sve zbilo u šoku su i sa zaprepaštenjem izašli iz kuce i pokušali na sve moguce nacine priskociti stradalnicima u pomoc.

- Nemam rijeci...šokirana sam. Vidjela sam golemi plamen...Trcali smo s crijevom za vodu...trcali smo s kantama punim vode. Netko je na cesti jurio sa aparatom za gašenje. Tresuci se zvala sam vatrogasce, hitnu...sve službe koje su nam mogle pomoci. Živim ovdje vec sedam godina i ovo je prvi put da se ovako nešto dogodilo. Žao mi je decki...gorjelo je sve na njima. Cini mi se da su sve to Istrijani, ali je teško reci, ispricala nam je vidno potresena Sladana Lazaric.

Opatijski vatrogasci uzbunjeni su dojavom o teškoj nesreci u 18.59 sati, a dvije vatrogasne ekipe s tehnickim i navalnim vozilom stigle su na mjesto za petnaestak minuta. Preživjele motoriste su do dolaska hitne stavili u bocni položaj i osigurali cestu te pogasili zapaljene motocikle. Za trojicu vozaca više nije bilo spasa, mogla se samo konstatirati smrt.

Na mjesto nesrece stigli su i djevojka i mladic koji su nam ispricali kako su stradali motociklisti prethodno bili u Lovranu.

- Bili su u Lovranu, u kaficu i radili cuda... palili su vani gume. Znam po kricavim motorima koje su vozili. Slucajno sam ih vidjela jer sam baš tada krenula iz kuce, ispricala nam je djevojka, dok nam je mladic rekao kako su po cijelom centru, na autobusnoj, palili gume ostavljajuci brojne tragove.

Ocevidom je na mjestu nesrece rukovodila zamjenica Opcinskog državnog odvjetnika u Rijeci, Suzana Gracin, koja nam je samo kratko potvrdila da su tri osobe smrtno stradale, a dvije u teškom stanju prevezene u bolnicu. Više o detaljima nesrece, kao i identitetu preminulih, nije nam mogla reci jer je ocevid još uvijek trajao. (Šarlota BRNCIC/Novi list)

Tencic: To je katastrofa

Labinom se u subotu uvecer munjevito proširila vijest da je stradali motociklist Klaudio Miletic, 30-godišnjak iz mjesta Golji, a jedan od njegovih prijatelja, Roberto Tencic, ispricao nam je što je cuo od motociklista koji su vidjeli nesrecu u Mošcenickoj Dragi.

"Pricao sam s deckima koji su bili tamo i valjda je jedan motor udario u drugog. I po fotografijama koje sam vidio tako izgleda. Nije to klasican sudar da je netko nekome izletio, nego je jedna grupa motociklista naletjela na drugu iz suprotnog smjera, odnosno sigurno je jedan od njih sijekao zavoj i zahvatio motocikl iz suprotnog smjera, nakon cega se to dogodilo. To je katastrofa", rekao nam je Tencic.

"Dobri smo si bili. On je iz Golji. Kupio je motor kod mene", jedva nam je, potresen, telefonom ispricao Tencic, inace vlasnik labinske trgovine motociklima Lavado. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter