Pogibija umaškog pomorca: Obitelj čeka kraj istrage

Brod Lucky Sea na kojem je poginuo umaški pomorac
Brod Lucky Sea na kojem je poginuo umaški pomorac

Odličan pomorac, mornar, kormilar na brodu, s deset položenih "breveta" ili ispita, veseljak i dragovoljac Domovinskog rata Predrag Koprivnjak (40) iz Umaga poginuo je na krmi broda Lucky Sea uslijed pucanja "cime" u srijedu u jutarnjim satima na doku u talijanskoj luci Ancona.

U slučaj se nakon nesreće uplela talijanska policija i istraga je u tijeku, a prema informacijama kojima raspolaže obitelj obdukcija će biti obavljena u ponedjeljak dok bi tijelo preminulog mogli u petak dovesti u Umag i sahraniti.

O detaljima nesreće članovi obitelj za sada znaju tek ono što su od drugih čuli te se nadaju da će sve pojedinosti dobiti po okončanju istrage talijanskih vlasti.

- Bio je dobar mornar i veliki veseljak. Vjerojatno bi još napredovao u poslu jer je bio takav. Teško nam je i samo želimo da se istraga čim prije okonča i da na miru pokopamo brata. Ne želimo komentirati crne liste niti špekulirati jer vjerujemo da će istraga pokazati što se i zašto dogodilo, kazao nam je Predragov brat Mladen.

Prema informacijama kojima raspolažemo, kamenolom Antenal i brod na kojem se dogodila nesreća pripadaju istom vlasniku, poduzeću Mare Maris iz Venecije. Zvali smo poduzeće Antenal gdje nam se javila službenica i na pitanje o tragediji u Anconi nam je ukratko kazala da o tome ne zna ništa i da je ona samo službenica u poduzeću. Pokušali smo i u samom kamenolomu od djelatnika na rampi doznati nešto, no kazali su nam da znaju za nesreću, ali da nisu ovlašteni ništa govoriti, a da šefova nema. (M. SARDELIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter