Poezija Ivane Simic Bodrožic u Labinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivana Simic Bodrožic, prozaistkinja, pjesnikinja i novinska kolumnistica, u labinskoj Gradskoj knjižnici predstavila je novu zbirku poezije nazvanu "Prijelaz za divlje životinje". Moderator susreta s citateljstvom bio je Drago Glamuzina, urednik zbirke.

U zbirci prepoznajemo svijet iz ranijih autoricinih djela, ali lirski subjekt je sada odrasla žena, supruga i majka u složenim obiteljskim odnosima. Ratnu traumu iz djetinjstva i neizvjesnost svakodnevice ona pokušava prevladati ljubavlju, unatoc tome što je svjesna krhkosti takvog zaklona.

Pišuci slobodnim stihom i gotovo ne koristeci pjesnicke figure, autorica uspijeva prenijeti autentican osjecaj življenja istovremeno ga pretacuci u autenticnu poeziju.

Ivana Simic Bodrožic citateljstvu je najpoznatija po autobiografskom romanu "Hotel Zagorje", za koji je 2010. godine nagradena Kiklopom. U književne vode ušla je 2005. godine zbirkom "Prvi korak u tamu" 2005. godine, za koju joj je dodijeljena nagrada Goran za mlade pjesnike i nagrada Matice hrvatske Kvirin.

Labinskoj publici odgovarala je i na pitanja o svom poznatom pismu predsjedniku Ivi Josipovicu, napisanom nakon razocaranja prijemom u njegovom uredu.

Drago Glamuzina takoder je pripadnih naraštaja mladih hrvatskih pjesnika i autor nagradivanog romana "Tri", koji obraduje muško-ženske odnose kroz ljubavni trokut jednoga muškarca i dviju žena. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter