Podvodna orijentacija: Medulinke 3. u Svjetskom kupu

Sjajna sezona - plivačice Mladosti
Sjajna sezona - plivačice Mladosti

Nakon trotjedne turneje po Europi plivačice medulinske Mladosti kući su se vratile s nizom uspjeha. Tijana Pavelić i Lea Ikić nastupile su na Europskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji u sklopu reprezentacije Hrvatske u mjestu Zarza De Granadilla u Španjolskoj. U veoma teškim uvjetima jako slabe vidljivosti i velikih strujanja, u disciplini "Zvijezda" Tijana je osvojila 14. mjesto, a Lea 23, dok je u disciplini "M-kurs" Lea bila 12. Sjajan rezultat ostvarile su obje u disciplini "Reperi 5", Tijana je bila šesta, a Lea sedma. U disciplini "MONK" bile su odlične osme.

Nakon toga, u Fužinama se plivala 5. utrka Svjetskog kupa u podvodnoj orijentaciji na kojoj su nastupili Tijana Pavelić, Robert Čupev, Petra Rački, Lea Ikić, Valeria Kirac, Ana Jerković i Tamara Pavelić. U pojedinačnoj disciplini "M-kurs" Lea ikić je bila odlična sedma, dok su se u grupnoj disciplini Ikić, Tijana Pavelić, Rački i Jerković plasirale na sjajno drugo mjesto, iza favoritkinja Ruskinja.

Na finalu Svjetskog kupa u podvodnoj orijentaciji održano blizu Klagenfurta u Austriji nastupila je samo ženska ekipa Mladosti, Tijana Pavelić, Tamara Pavelić, Ana Jerković, Valeria Kirac i Lea Ikić. U grupnoj disciplini nastupile su Ikić, Jerković i sestre Pavelić te sjajnim plivanjem došle do bronce, iza Ruskinja i Čehinja. U ukupnom poretku Svjetskog kupa u grupnoj disciplini Medulinke su treće, dok je u pojedinačnom poretku najbolje plasirana Lea Ikić na devetom mjestu. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter