Poduzetnicki inkubator ceka državu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je prije godinu dana pokrenuta inicijativa za osnivanje poduzetnickog inkubatora Sv. Polikarp, ciji bi cilj bio poticanje i podrška osnivanju i razvoju novih poduzetnickih poduhvata u Puli i okolnim opcinama, u posljednjih pola godine o projektu, pomocu kojeg bi gradani dobili priliku postati uspješni poduzetnici, nije se cula ni rijec. Prema rijecima gradonacelnika Borisa Miletica, Grad Pula je poslao cetiri požurnice i odluku poglavarstva, ali država se do danas nije ocitovala. Naime, poduzetnicki inkubator bi trebao biti smješten u bivšu vojarnu u Ulici sv. Polikarpa, koja je u vlasništvu Republike Hrvatske.

Poduzetnicki inkubator nudio bi tehnicku, administrativnu i savjetodavno-edukativnu pomoc malim i srednjim poduzetnicima u pocetnoj fazi i fazi rasta. Poduzetnicima bi bio olakšan pristup financijama te osiguran prostor za koji bi placali nižu cijenu najma od tržišne. Prva tri mjeseca ne bi placali zakup, dok bi se naredne tri godine on postepeno povecavao. Ciljani korisnici poduzetnickog inkubatora bili bi oni koji bi pokrenuli proizvodne i izvozno orijentirane djelatnosti te one koje se temelje na korištenju nove tehnologije ili osiguravaju nova radna mjesta.

Zadatak poduzetnickog inkubatora je stvoriti uspješne poduzetnike, koji ce biti financijski održivi i samostalni kada ga napuste, te potaknuti gospodarski razvoj i zapošljavanje u Puli i Istarskoj županiji.


Podijeli: Facebook Twiter