Poduzetnicka cesta do ljeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uskoro ce poceti dugo ocekivana i najavljivana gradnja prometnice u rovinjskoj poduzetnickoj zoni Gripole-Spine. Na posljednjoj sjednici vijecnici su dali ovlaštenje gradonacelniku da nakon provedenog javnog natjecaja sklopi ugovor s najboljim ponudacem za izvodenje radova, Cestom iz Pule.

Radovi ce obuhvatiti pripremne i zemljane radove, a koštat ce oko 980 tisuca kuna. Podsjetimo da se gradnja ove ceste ceka gotovo deset godina. Urbanisticki plan zone donesen je prije devet godina, kada je dobivena lokacijska dozvola za njenu gradnju. Medutim, problemi su nastali zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa. Brojni vlasnici nisu Gradu željeli prodati nekretnine preko kojih treba proci cesta pa je pokrenut postupak sudskog izvlaštenja. U dugom postupku Rovinj je uspio otkupiti sve sporne zemljišne cestice, a u meduvremenu je do zone stigao novi vodovod i kabel za napajanje elektroenergijom pa konacnu realizaciju i pokretanje zone prijeci samo izgradnja ove prometnice i kanalizacije.

Radovi bi trebali biti gotovi do 15. lipnja sljedece godine kada stupa na snagu gradska odluka o zabrani gradevinskih radova tijekom ljetne sezone. Buduci da su neki poduzetnici vec otkupili parcele, u Gradu ocekuju da ce nakon dovršetka ceste poceti gradnja poslovnih objekata. No, koliko ce biti zainteresiranih za kupnju ostalih parcela na tom podrucju, još ce se vidjeti jer je cijena zemljišta u meduvremenu dobrano porasla i krece se oko 200 eura po kvadratu.


Podijeli: Facebook Twiter