Poduzetnicima 30 milijuna kredita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je u Komunalnoj palaci potpisan ugovor o poslovnoj suradnji na podrucju poticanja razvoja poduzetništva grada Pule - Program kreditiranja pod nazivom "Poduzetnik Pula 2010".

Potpisivanju su nazocili gradonacelnik Boris Miletic, zamjenica gradonacelnika Vera Radolovic i novi procelnik Upravnog odjela za financije i opcu upravu Danijel Feric te predstavnici banaka koji su se odazvali pozivu grada da sudjeluju u programu kreditiranja - Podravska banka, OTP banka, Istarska kreditna banka Umag, Hypo Alpe-Adria-bank, Obrtnicko štedna banka, Raiffeisenbank Austria, Privredna banka Zagreb, Zagrebacka banka i Erste&Steiermarkische bank.

Cilj ovoga programa, naveo je Miletic, je da gradska uprava sufinanciranjem kamatne stope pomogne gospodarstvu, posebice proizvodnim djelatnostima, buduci da jedino proizvodnja i izvoz mogu pomoci izlasku iz teške ekonomske situacije.

Ukupni kreditni fond iznosi 30 milijuna kuna, s tim da je subvencija kamate za proizvodne djelatnosti tri, a za ostale djelatnosti dva posto. Novi kreditni fond, osiguran partnerstvom privatnog i javnog sektora, trebao bi osigurati vec postojeca ali i otvoriti nova radna mjesta.


Podijeli: Facebook Twiter