Podumljak: Karamarko u sukobu interesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko povezan je s pet tvrtki i trebao bi javnosti objasniti u kakvom je odnosu s njima nakon stupanja na državnu dužnost, je li prenio te tvrtke na odvjetnicka društva, izjavio je predsjednik udruge Partnerstvo za razvoj Munir Podumljak u emisiji HTV-a "Nedjeljom u dva", smatrajuci da je ministar u sukobu interesa.

- Karamarko je, prema izjavi njegove bivše suradnice, prenio tvrtku Soboli na odvjetnicko društvo Hanžekovic. Medutim, on je odbio naš poziv da javno objasni svoj odnos s tih pet tvrtki, iako mu je to zakonska obveza, kazao je Podumljak. Tvrdi da su se Karamarkove tvrtke obogatile dok je on na vlasti, te da je samo tvrtka Soboli dobila od Hrvatskih autocesta poslove od 18 milijuna kuna.

Podumljak se požalio da kao državljanin BiH ne može dobiti hrvatsko državljanstvo, vec je dobio stalni boravak u Hrvatskoj. Potvrdio je kako je bio pripadnik specijalnih postrojbi u BiH, a na pitanje kako komentira optužbe da je placenik stranih službi, odgovorio je da su tajne službe smece.

"Ja nisam špijun, nego tužibaba", rekao je. Cilj mu je, kaže, pomoci gradanima pri odluci za koga ce na izborima glasati. (B. PODGORNIK)


Podijeli: Facebook Twiter