Podumljak: HTV prejudicira epilog pravnog postupka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medijski rat na temu jesu li parlamentarne stranke prekršile Zakon o javnim nabavkama nastavljen je punom žestinom. Nakon što je javna televizija u utorak kasno navečer objavila mišljenje Uprave za javne nabave Ministarstva gospodarstva, po kojem političke stranke nisu obavezne sudjelovati u postupcima javne nabavke prilikom trošenja vlastitih financijskih sredstava, udruga Partnerstvo za društveni razvoj upozorila je da HTV krši propise i "prejudicira epilog pravnog postupka".

Munir Podumljak, izvršni direktor Partnerstva za društveni razvoj, naglašava da je vrlo neobično da se Uprava bavi medijskim ocjenjivanjem prijave koja je podnesena upravo pri njoj samoj.

- Kako može sud komentirati opravdanost neke tužbe, a da on o toj tužbi i odlučuje, napominje Podumljak.

- Političke stranke su pravne osobe, a zakon kaže da pod odredbe Zakona o javnim nabavkama spadaju sve pravne osobe koje zadovoljavaju potrebe u općem interesu te se financiraju iz proračuna, osim onih koje se izričito navode da se zakon na njih ne odnosi. A to ne stoji za političke stranke. Napokon, i HDZ-u se sudi kao pravnoj osobi, objašnjava Podumljak. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter