Podsused: Prerano špekulirati o terorističkom činu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijskim očevidom utvrđeno je da je jutrošnju eksploziju na željezničkoj pruzi u Podsusedu prouzročila nepoznata eksplozivna naprava, a o kakvoj je napravi riječ pokazat će daljnje kriminalističko istraživanje, doznaje se u PU zagrebačkoj.  

Riječ je o izvanrednom događaju, izjavila je Hini Gordana Dušanić iz PU zagrebačke. Međutim, odgovorila je, o mogućem terorističkom činu preuranjeno je špekulirati. Najavila je da bi policija sutra trebala reći više o samom događaju.

Eksplozija je nešto prije 4 sata odjeknula na najprometnijem hrvatskom željezničkom magistralnom pravcu kojim uz međunarodne i domaće putničke i teretne vlakove prometuje i prigradska željeznica. Nitko nije ozlijeđen, a oštećen je teretni vlak koji je prometovao na relaciji Zagreb-Varaždin te pruga.

Nesreća se dogodila 50-tak metara zapadno od željezničke postaje Podsused, u Aleji Bologne, u trenutku prolaska teretnog vlaka.

Iako policija još uvijek ne potvrđuje je li u pitanju neka eksplozivna naprava postavljena pod prugu, sumnje upućuju da je doista riječ o eksplozivu ali o amaterskom činu nekog pojedinca a nikako organizirane skupine. No, policija još uvijek nema kvalifikaciju kaznenog djela. (Hina, V. V./NL)


Podijeli: Facebook Twiter