Podstrana: Boksački prvak ubio poznanika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Jadranskoj magistrali u Podstrani u prvim satima utorka odigrala se prava sačekuša: prema dosadašnjim informacijama, Ante Bilić (29) zvani Baraba, pucao je iz automobila u 43-godišnjeg Marijana Bilića Kovačevića jučer oko 1.40 sati prvo ga ranivši, a potom se dao za njim u potjeru. Navodno je trčao tridesetak metara iza kafića Popaj, odakle je Kovačević izlazio, te u odvodnom kanalu s dva metka likvidirao 43-godišnjaka poznatog pod nadimkom Kova.

Ante Bilić do sada nije imao problema s policijom, dapače, riječ je o profesionalnom boksaču, europskom prvaku po WBO verziji. Marijan Bilić Kovačević na mjestu je preminuo, dok je policija uhitila Antu Bilića oko sat vremena kasnije u Splitu, na Turskoj kuli te ga privela u policiju. Za danas je najavljeno njegovo privođenje uz kaznenu prijavu na splitsko Županijsko državno odvjetništvo. Najvjerojatnije će ga se teretiti za teško ubojstvo, za što je moguća kazna i do 40 godina zatvora. Istražitelji za sada još prikupljaju inicijalne dokaze i izjave svjedoka.  Još uvijek se utvrđuje motiv ubojstva. Marijan Bilić Kovačević često je imao problema sa zakonom. Odslužio je zatvorsku kaznu od 12 i pol godina zbog ubojstva taksiste. Prvotno je osuđen na 13 godina, no Vrhovni sud mu je umanjio kaznu za pola godine.

Ante Bilić je osim po sportskim uspjesima (bio je višestruki prvak Hrvatske u thaiboxingu, trostruki prvak Hrvatske u boksu te svojedobno i svjetski prvak u kickboxingu) široj javnosti poznat i kao tjelohranitelj Željka Keruma. Kerum mu je navodno ostao dužan oko 300 tisuća kuna. Titulu WBO prvaka Ante Bilić je (u ringu poznat i po nadimku Boom-Boom) osvojio u travnju ove godine, a prije nekoliko dana upravo je u Splitu trebao boksati za interkontinentalni naslov protiv prvaka Afrike Ganca Issaha Koje. Međutim, zbog tehničkih problema oko organizacije taj meč je odgođen. (Mario MATANA/NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter