Podržavamo sve lijeve političke opcije

Ilustracija (D. Kovačević/CROPIX)
Ilustracija (D. Kovačević/CROPIX)

"Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Pule podržava sve lijeve političke opcije. Za nas antifašiste je apsolutno neprihvatljivo bilo kakvo koketiranje i potencijalna suradnja sa strankama koje veličaju i simpatiziraju ratne zločince, oblače crne uniforme u mirnodopsko vrijeme i postrojavaju se usred Zagreba koji smo nekada nazivali herojski grad. Uslijed svega toga, podržavamo one koji to najoštrije osuđuju te one koji znaju i razumiju kakvu poruku takvi šalju i kakvu opasnost za Republiku Hrvatsku i njene građane predstavljaju", ističu iz pulske UABA-e.

"Svjedoci smo kako se u hrvatskom društvu svakodnevno pojavljuju razni oblici veličanja fašizma i fašističke ideologije. To se minorizira i ne shvaća ozbiljno, a institucije to ne osuđuju na primjeren način i ne djeluju u skladu sa zakonima Republike Hrvatske", poručuje iz pulske Udruge antifašističkih boraca i antifašista. "Najnoviji primjeri su postrojavanje crnokošuljaša pred Saborom Republike Hrvatske, kao i svastika na Poljudu, inicijativa uvođenja ustaškog pozdrava "Za dom spremni" u Hrvatsku vojsku, kao i podrška dijela crkvene i akademske zajednice.

Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Pule to najoštrije osuđuje jer istarski narod jako dobro zna i pamti zločine crnokošuljaša - "camice nere", poručuju iz UABA-e te zaključuju: "Pozivamo sve naše članstvo i simpatizere da u što većem broju izađu na izbore i daju svoj glas onima koji najvjerodostojnije brane antifašističke vrijednosti". (GI)


Podijeli: Facebook Twiter