Podržat cu Vladu lijevog centra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ibrahim Ružnic, kandidat Bošnjacke nacionalne zajednice Hrvatske za saborskog zastupnika albanske, bošnjacke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine, u cetvrtak je u Puli obecao da ce podržati Vladu koju bude kreirala koalicija lijevog centra, ali nece potpisivati nikakve koalicijske sporazume.

Zalagat ce se za ocuvanje identiteta manjina koje zastupa, a osobito ce se, ude li u Sabor, boriti protiv diskriminacije albanske, crnogorske, slovenske i makedonske manjine u korist brojcano nadmocnije bošnjacke, kao što je, tvrdi, to bio slucaj dosad. Tvrdi, naime, da u protekla dva mandata predstavnik Bošnjaka u Saboru nije ostvario nikakvu suradnju s drugim manjinama.

Istice da je cilj ove zajednice vratiti mandat koji su uzurpirale politicke stranke.

- Prvo je to bio SDA osam godina, a sad se formirala još jedna tzv. bošnjacka stranka kojoj je jedini cilj uci u Sabor i koristiti sve što taj mandat osigurava. Nama je Sabor sredstvo da dodemo do cilja, a cilj je jacanje organizacijskog potencijala naših udruga da bi što kvalitetnije realizirale naše programe koji se bave ocuvanjem našeg identiteta i sprecavanjem asimilacije pripadnika manjina u Hrvatskoj, rekao je Ružnic.

Odbacio je, kako veli, dosadašnju praksu "prostituiranja" zastupnika manjina u Saboru, cime se derogira sve ono dobro što je Hrvatska ucinila za manjine. Dvostruko pravo glasa koje je palo na Ustavnom sudu smatra "igrokazom Sanadera odnosno HDZ-a, Milorada Pupovca i, nažalost, Furija Radina".

- Oni su jednostavno dopustili da se to dogodi, a bilo je ocigledno da ce to Ustavni sud odbaciti i da je bilo doneseno s figom u džepu. Mislim da je nekorektno prema hrvatskom društvu da manjinski zastupnici potpisuju koalicijske sporazume i da definiraju odredene interese i trgovine. To manjinski zastupnici ne smiju ciniti, rekao je Ružnic.


Podijeli: Facebook Twiter