Podružnica HSP-a dr. Ante Starčević u Rovinju

Berislav Vrančić, Ana Kolić Marković, Irena Vukmanov Šimokov, Dario Balde i Ruža Tomašić (N. O. R.)
Berislav Vrančić, Ana Kolić Marković, Irena Vukmanov Šimokov, Dario Balde i Ruža Tomašić (N. O. R.)

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević danas je osnovala podružnicu u Rovinju. Za njena predsjednika je izabran Berislav Vrančić, a za dopredsjednicu Irena Vukmanov Šimokov.

U obraćanju medijima nakon osnivačke skupštine Vukmanov Šimokov je rekla da je motiv osnivanja podružnice jedinstvo, poticanje djelovanja kao i poziv ljudima da hodaju uzdignute glave ponosni na ono što misle, jesu i osjećaju.

Novoizabrani predsjednik podružnice Vrančić, u svom je kratkom priopćenju rekao da želi svojim djelovanjem doprinijeti tome da svatko može reći tko je - Istranin i Hrvat.

Konferenciji za novinare je uz predsjednicu Županijskog vijeća stranke Anu Kolić Marković i članove predsjedništva prisustvovala i predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić. Govoreći o radu u parlamentu Tomašić je istaknula dvije stvari - traženje proglašenje gospodarskog pojasa i autohtonosti vina.

- Ima puno načina da se borimo za Hrvatsku, ali pri tom moramo biti samouvjereni i znati da nikom ništa ne dugujemo, rekla je Tomašić, koja se osvrnula i na referendum o braku.

- Obitelj je stup društva, a brak je zajednica muškarca i žene. Dakle, nisam za to da se istospolnim parovima onemogući pravo na mirovinu, zajednički život i slično, no jesam za to da ti parovi ne mogu stupiti u brak i usvajati djecu, rekla je predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, poručivši između ostalog gay parovima da ako žele ravnopravnost počnu sami rađati djecu. U tom slučaju bit ćemo ravnopravni, zaključila je Ruža Tomašić. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter