Podrucje oko Svetvincenta opet bez struje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velik dio naselja na potezu izmedu Petehi, Svetvincenta i Vodnjana u cetvrtak ujutro ponovo je na nekoliko sati ostao bez napajanja elektricnom energijom.

Kako je objasnio Denis Brajkovic, rukovoditelj Službe za vodenje pogona Elektroistre, ponovo se zapalilo nekoliko elektricnih stupova zbog kišice koja je povremeno padala u jutarnjim satima.

- Dugotrajna suša i bura koja je puhala doveli su do zasoljenja postrojenja i zato sada cešce imamo ovakvih problema. Kada kiša samo sipi, dolazi do iskrenja na vodovima, do njihova zapaljenja i padanja elektricnih kablova.

U utorak i srijedu sanirali smo 43 stupa koja su izgorjela na ovaj nacin, što je jako puno, ali takva nam je godina. Treba se samo nadati što skorijem pljusku koji ce zaustaviti ovakva zbivanja, rekao je Brajkovic.

Odmah po dojavi o nestanku struje i zapaljenju stupova, djelatnici Elektroistre otišli su na teren sanirati štetu. Brajkovic je objasnio da se zbog velikog podrucja i teške dostupnosti nekih stupova dalekovoda takve štete obicno saniraju do vecernjih sati.

Ako se ovakvo vrijeme nastavi, i dalje ce nestajati struja, pogotovo na kriticnim podrucjima poput ovog trokuta naselja izmedu Vodnjana, Barbana i Svetvincenta.


Podijeli: Facebook Twiter