Podrška Kajinovoj predsjednickoj kandidaturi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Savjet IDS-a na vecerašnjoj je sjednici u potpunosti podržalo kandidaturu Damira Kajina na predstojecim izborima za predsjednika Republike Hrvatske, izjavio je za naš list predsjednik Savjeta IDS-a, Darko Lorencin netom nakon okoncanja sjednice.

Damir Kajin je svoju službenu kandidaturu prokomentirao rijecima:

- Damir Kajin sigurno nije avanturist, ali ako vodi ispred nekog kandidata opozicije onda ce ici po pobjedu. Moje šanse nisu ništa manje nego šanse drugih kandidata i smatram da ce biti teže osvojiti mjesto predsjednika države nego Vlade. Ako Damir Kajin ne bude imao šanse sam ce donijeti odluku odstupanja od izborne utrke i pridružit se oporbenom kandidatu u predizbornoj kampanji, kazao je Kajin.

Predsjednicki kandidat IDS-a nadalje smatra da bi za Istru bilo dobro da ima svog kandidata jer bi se time dodatno emancipirala i afirmirala, ali misli i da bi za Hrvatsku bilo dobro da prihvati kandidata iz Istre.

- Ovo vrijeme koje je pred nama i nošenje s financijskim teretom krize izazvat ce mnoge društvene potrese i socijalne udarce. Najviše ce biti izloženi najsiromašniji. Bilo bi dobro da taj buduci predsjednik sutradan u ovoj državi jamci sigurnost, jednake šanse za sve, da bude glasnogovornik slabih, da može reci popu pop i bobu bob te da konacno provede procese rašcišcavanja korupcije i pretvorbene pljacke, kazao je Kajin.

Predsjednik Savjeta IDS-a, Darko Lorencin je napomenuo da je sinocnji bio prvi Savjet nakon izbora te da se na njemu analizirala aktualna politicka situacija i rezultati lokalnih izbora s kojima je Savjet zadovoljan jer je u prosjeku IDS u uzlaznoj putanji. Osim o kandidaturi Damira Kajina za predsjednika republike, donijeta je odluka o raspisivanju unutarstranackih izbora. Procedura nalaže da se od 15. rujna do 15. prosinca provedu izbori u ograncima, podružnicama sve do glavnih tijela stranke.


Podijeli: Facebook Twiter