Podrška Jakovčiću od županijske Zajednice Albanaca

Idris Sulejmani i Zef Lleshdedaj (K. FLEGAR)
Idris Sulejmani i Zef Lleshdedaj (K. FLEGAR)

Vijeće albanske nacionalne manjine i Zajednica Albanaca Istarske županije na skorim europskim parlamentarnim izborima podržat će IDS-ovog kandidata Ivana Jakovčića. Najavili su to dopredsjednik istarske Zajednice Albanaca Zef Lleshdedaj i Idris Sulejmani, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Istarske Županije i Grada Poreča te dopredsjednik Unije Albanaca Republike Hrvatske.

- Ivan Jakovčić i IDS su puno napravili za prava Albanaca te visoku razinu suživota i multikulturalnosti u Istri, bez diskriminacija. Bivši župan i današnji počasni predsjednik IDS-a iskusni je političar koji se dokazao svojim radom i najsposobniji je zastupati interese Istre i Hrvatske u Europskom parlamentu, kazao je Sulejmani.

Napomenuo je da u Istri živi oko šest tisuća Albanaca, među kojima je približno 2.800 birača te da je njihova zajednica jedna od najorganiziranijih i najsložnija Istri. Podsjetio je i da su na prošlim lokalnim izborima podržali IDS koji im je i dalje najbliži od svih političkih opcija. Od Jakovčića očekuju da će najviše napraviti na područjima gospodarstva, posebno turizma i kulture te doprinijeti dostupnosti EU fondova za hrvatske građane i udruge, među kojima one koje okupljaju Albance. (K. F. )


Podijeli: Facebook Twiter