Podrška građana pokazatelj da smo na pravom putu

Danijel Ferić, Mauricio Licul i Silvano Hrelja (D. MEMEDOVIĆ)
Danijel Ferić, Mauricio Licul i Silvano Hrelja (D. MEMEDOVIĆ)

U prostorijama Gradskog izbornog povjerenstva danas su predane i kandidacijske liste kandidata za pulskog gradonačelnika Mauricija Licula i liste za Gradsko vijeće Grada Pule koalicije Socijaldemokratska partija, Hrvatska stranka umirovljenika, Samostalna demokratska srpska stranka, Hrvatska socijalno-liberalna stranka, Hrvatska seljačka stranka i Istarski laburisti.

Glas za promjene

Predaji listi prisustvovali su Licul i kandidati za njegove zamjenike Danijel Ferić i Silvano Hrelja te saborski zastupnik i potpredsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin, zatim predsjednica županijske organizacije SDSS-a Mirjana Galo kao i predsjednik Istarskih Laburista - podružnice Pula Damir Ilić te predstavnici ostalih koalicijskih stranaka.

Nakon obavljenih formalnosti i zaprimanja listi, Licul se pred Komunalnom palačom zahvalio svima koji su sudjelovali u prikupljanju potpisa te dali mu svoj potpis i povjerenje, ali i svima koji mu ovih dana, i to na različite načine, pružaju podršku. To mu je, kazao je, pokazatelj da je na pravome putu.

- Ljudi su itekako željni promjena, stoga pozivam građane da iskoriste prigodu i 21. svibnja izađu na lokalne izbore u što većem broju jer jedino se tako u gradu mogu dogoditi dugoočekivane promjene, poručio je Licul.

Pojasnio je da on već dugi niz godina okuplja oporbu, a to je odlučio učiniti i sada. Uz izjavu kako "ne želi rušiti nego graditi" poručio je ljudima da se ne boje te neka stvarno razmisle o tome da u Puli može biti bolje i daju svoj glas promjenama.

Uvažavati građane

Kako je istaknuo, kada postane gradonačelnik, borit će se za niže cijene vrtića, za izgradnju domova za starije, za besplatne školske udžbenike, za smanjenje prireza, za pošteniju raspodjelu gradske imovine te koordiniranu izgradnju komunalne infrastrukture. Također će, kazao je, slušati i uvažavati sve građane, a mjesnim odborima dopustiti da budu "stup kvartova grada", a ne da budu zakinuti kao danas. Dodao je da će pokazati da problemi lokalne zajednice moraju biti iznad politike i kako njega ga ne zanima "tko je čiji, samo tko je kakav i kako može pridonijeti razvoju grada". (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter