Podravka Vegeta i Lokomotiva u finalu Kupa

Umag - Podravka Vegeta (D. ŠTIFANIĆ)
Umag - Podravka Vegeta (D. ŠTIFANIĆ)

Rukometašice Podravka Vegete i Lokomotive izborile su plasman u finale završnice hrvatskog Kupa koji se održava u Umagu.

Podravka je u prvom polufinalnom dvoboju pobijedila Umag 32-18 (16-6), dok je Lokomotiva bila bolja od Zameta 27-23 (14-10). U redovima aktualnih prvakinja najbolja je bila Ekaterina Nemaškalo sa šest pogodaka, dok su po četiri gola zabile Anrea Čović, Jelena Živković, Ivana Dragišić i Marijeta Vidak. Kod Umaga istaknula se Ana Jajčević sa četiri pogotka, dok je tri gola zabila Nataša Janković. Vratarka Podravke Mirjana Milenković sakupila je 11 obrana, dok je kod Umaga Andrea Pavić sakupila sedam obrana. U drugom polufinalu gledali smo daleko zanimljiviju utakmicu, a na koncu Lokomotiva je posve zasluženo slavila 27-23. Odlične su kod Lokomotive bile Ivana Božović i Lidija Horvat sa po osam pogodaka, dok je Ivana Jelčić sakupila osam obrana. Zamet je predvodila Tea Bunić s pet golova, Nikolina Strukar je zaustavila četiri lopte, a Helena Šegota tri.

Finale između Podravka Vegete i Lokomotive na rasporedu je u subotu u 18.15 sati, a prije toga će biti i utakmica za treće mjesto. Podravka Vegeta je do sada 19. puta slavila u Kupu, a Lokomotova četiri puta pri čemu i prošle godine. U petak će u Umagu polufinale Kupa odigrati i rukometaši. U prvom polufinalu se sastaju Metković i Nexe, a zatim će na parket PPD Zagreb i Varaždin. Finale i utakmica za treće mjesto su u nedjelju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter