Podravka traži odštetu od optuženih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvrtka Podravka podnijela je odštetne zahtjeve protiv bivših clanova Uprave i Nadzornog odbora, optuženih da su u aferi "Spice" tu tvrtku oštetili za 400 milijuna kuna. Potvrdeno je to Novom listu iz Podravke.

Na sjednici skupštine dionicara Podravke 31. kolovoza odluceno je da bivšim menadžerima, koji su tad još bili samo osumnjicenici, nece biti urucene razrješnice na njihove bivše pozicije. Davanjem razrješnica, naime, dionicari bi priznali da su zadovoljni njihovim radom, pa su tom odlukom željeli zadržati pravo da postave odštetne zahtjeve za štetu nanesenu poduzecu. Odmah nakon odluke Skupštine, kako doznajemo, podignuti su i odštetni zahtjevi protiv bivših menadžera.

Podravka ima dovoljno temelja da traži odštetu koju ce bivši menadžeri morati namiriti iz svoje imovine. Ipak, još uvijek postoji mogucnost da traženi iznosi budu manji od 400 milijuna kuna. Naime, Podravka je prema poduzecima iz Fima grupe, križevackom Gradecu i splitskom SMS-u vec poduzela sva pravna sredstva da naplati dugove. Aktivirane su mjenice, a potom se krenulo i u ovrhe. Medutim, SMS i bivša Fima grupa imaju i drugih dugovanja, pa je neizvjesno koliki ce iznos biti naplacen direktno od tih poduzeca.

Istragom USKOK-a utvrdena je dovoljna sumnja da se bivše Podravkine menadžere optuži za zloporabu položaja i ovlasti, pocinjenu sklapanjem poslova, poput zaduživanja i otpisivanja dugova, bez obavještavanja Nadzornog odbora. Vec i sama ta cinjenica bila bi dovoljna osnova Podravki da traži odštetu.


Podijeli: Facebook Twiter