Podravka odustala od prodaje Ital-Icea

(M. SARDELIN, arhiva)
(M. SARDELIN, arhiva)

Podravka je jučer objavila da je pokrenula postupak pripajanja svoja dva društva u kojima posjeduje sto posto kapitala: Ital-Icea iz Poreča i Lera iz Rijeke.

Pritom su komentirali da je to rezultat provođenja mjera restrukturiranja radi povećanja poslovne efikasnosti, a provest će se na način da se cjelokupna imovina pripojenih društava prenosi na Podravku bez provođenja postupka likvidacije, bez mogućnosti zamjene za dionice i bez povećanja temeljnog kapitala Podravke kao društva preuzimatelja.

Što će to značiti za radnike tih društava jučer nismo uspjeli saznati, kao ni koji su planovi Podravke s aktivnostima u tvornici sladoleda i smrznutih proizvoda u Poreču.

Prema posljednjim objavljenim financijskim izvješćima, onima za 2012., Ital-Ice je imao 39 radnika koji su ostvarivali godišnji prihod od 50-ak milijuna kuna i zaradu od milijun kuna. Tvrtka je raspolagala kapitalom i rezervama od 36,8 milijuna kuna.

Iz ove najnovije odluke razvidno je da je Podravka odustala od lani najavljene prodaje Ital-Icea zajedno sa Studenom i Lerom. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter