Podravka kupila još 11,6 posto dionica Mirne


Nakon što je prije 11 mjeseci Podravka putem dražbe održane na Zagrebačkoj burzi kupila većinski paket dionica Mirne, ovog je tjedna, na isti način, kupila dodatnih 11,6 posto kapitala rovinjskog društva. Lanjskog je kolovoza kupila za 7,53 milijuna kuna 53,8 posto kapitala rovinjske Mirne, a sada platila 1,63 milijuna kuna za 11,6 posto kapitala.

Podravka je lani izlicitirala te dionice tako što je ranije napravila sporazum o zasnivanju založnog prava i na taj način ih oduzela tvrtki Pluris. Nešto slično se ponovilo sada, jer je 11,6 posto kapitala ovršila Banka Kovanica i ponudila na dražbu. Popis 10 najvećih dioničara ne otkriva čije je dionice banka ovršila, ali će ta promjena biti vidljiva kada se promjeni taj popis pošto idućeg tjedna dionice budu preknjižene na Podravku.

Inače, krajem ožujka je prekinut stečajni postupak nad rovinjskom tvornicom za preradu ribe. Mirnin dug državi od 32,5 milijuna kuna platila je Podravka čime je završila neizvjesnost za 192 radnika Mirne nakon više od desetljeća i pol neizvjesnosti. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter