Podravina: Zaplijenjeno 150 kg švercanog duhana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Virovitičko-podravska policija jučer je u tri akcije ukupno zaplijenila više od 150 kilograma švercanog duhana, te upozorila na porast tih kaznenih djela u Podravini.

Prvo je jučer oko 6.50 sati u Pitomači zaustavljen 29-godišnjak u čijem su automobilu zagrebačkih oznaka policajci pronašli dvije PVC vreće s ukupno 35 kilograma rezanog duhana koji nije označen markicama Ministarstva financija.

Vozač je rekao da je duhan kupio od nepoznate osobe na osječkom području, a protiv njega slijedi kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine.

Sat i pol poslije u Kladarama je, također u redovitom nadzoru prometa, zaustavljen 54-godišnjak u automobilu riječkih oznaka, s jednom većom i deset manjih vrećica u kojima se nalazilo više od osam kilograma "švercanog" duhana koji je, kako je rekao policiji, kupio na našićkom području.

Policijska ophodnja pratila je BMW slatinskih oznaka koji je vozio prema Podravskim Sesvetama, te ga zaustavila pri pokušaju skretanja na poljski put. Oštećeni automobil vučnom je službom prevezen u policijsku postaju u Pitomači, gdje je u prtljažniku pronađeno deset PVC vreća s više od 90 kilograma rezanog duhana.

Pretragom kuće 31-godišnjeg vozača pronađene su još dvije vreće s više od 20 kilograma duhana, a protiv njega slijedi kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter