Podnošenje zahtjeva za vozačku dozvolu elektroničkim putem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozači od ponedjeljka mogu podnijeti zahtjev za novu vozačku dozvolu u redovnom postupku i preko sustava e-Građani, no za to moraju imati elektroničku osobnu iskaznicu s potpisnim certifikatom, izvijestilo je MUP.

Podnošenje električnog zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole kroz sustav e-Građani moguće je samo za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku, napominje MUP.

Građanin kroz sustav, uz zahtjev trebaju dostaviti skenirane isprave koje moraju priložiti u postupku podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole, odnosno uvjerenje o položenom vozačkom ispitu i zdravstveno uvjerenje, dok će se fotografiju i potpis preuzimati iz Informacijskog sustava MUP-a.

Podnositelj zahtjeva moći će izabrati način dostave izrađene vozačke dozvole: preuzimanje u policijskoj upravi ili postaji prema kojoj je uputio elektronički zahtjev za izdavanje vozačke dozvole ili dostava na adresu prebivališta ili boravišta putem dostavne službe.

Izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama propisane su i nove dimenzije fotografija koje sada iznose 35 x 45 milimetara umjesto dosadašnjih 30 x 35 milimetara.

Svi oni koji će od danas podnositi zahtjev za novu vozačku dozvolu u policijskoj upravi ili postaji, moraju imati fotografije novih dimenzija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter