Podno Kaštanjera stiže supermarket Interspara

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Višeetažni Shopping Mall na lokaciji kamenoloma Max Stoja, kojeg samo što nije počela realizirati tvrtka nastala nakon što se u pulskoj cementari razdvojila proizvodnja u tvornici i nekretnine, ili "prizemni" trgovački centar podno Kaštanjera, zemljišta koje je hrvatska podružnica austrijskog MID-Bau-a iz Klagenfurta kupila nakon što je prvobitni investitor Dilutus za zemljište Gradu Puli platio oko 22 milijuna kuna? Pitanje nije za milijun dolara, ali svakako će odgovor obogatiti ponudu u Puli i realno je za očekivati obje ove velike investicije, samim time i povećanja broja radnih mjesta.

Na Max Stoji "slaganje" zakupaca

I dok se na Max Stoji sve radi u tišini, a projekt je zgotovljen i u tijeku su pregovori s potencijalnim zakupcima prostora u budućem Shopping Mallu, pod Kaštanjera, uz obilaznicu, neslužbeno saznajemo, može se potvrditi da u Puli stiže prehrambeni lanac Interspar koji će se smjestiti u jedan objekt ispod kojeg će se nalaziti podzemna garaža. O kakvom se trgovačkom centru radi, dovoljno je reći da je Intersparu temeljni kapital preko milijardu kuna.

Između budućeg velikog trgovačkog lanca Interspara i drugog objekta nalazit će se parkiralište, a u drugom, prizemnom, objektu trebali bi se smjestiti modni brendovi poput Tom Tailora, možda i Mango, Mass, H&M i C&A, ili, pak, CCC Shoes&Bags, Deichmann, Hervis i New Yorker. Naime, svega toga ima u najpoznatijem centru koji je MID-Bau izgradio, zagrebačkom Garden Mallu, investiciji vrijednoj 70 milijun eura. Naravno da je iluzorno očekivati sve nabrojene brandove u budućem pulskom centru, ali vjeruje se da će barem neki od njih naći svoj prostor u Puli.

Doduše, to su neslužbene i neprovjerene informacije, ili možda želje Puljana koji trenutno moraju do Kopra, Rijeke, Zagreba i Ljubljane ukoliko žele u te dućane. Hoće li se još nešto izgraditi na površini od 19 tisuća kvadrata koja je kupljena od Grada, te dodatnih pet tisuća četvornih metara koji su kupljeni od privatnih vlasnika, i dalje se ne zna.

Tvrtka Dilutus namjeravala je na lokaciji izgraditi višeetažni centar, ali u listopadu prošle godine mag. Neven Marić iz tvrtke MID Bau Nekretnina otkrio nam je da novi vlasnici u planu imaju gradnju prizemnog objekta, odnosno refil parka, najavivši tada da namjeravaju s gradnjom krenuti početkom ove godine, ali će to ovisiti o niz predvujeta.

- Početak gradnje centra jest predviđen početkom 2015. godine, no na to utječe niz faktora od pretprojektiranja, koje je u tijeku, potom ishođenje potrebnih dozvola, iznajmljivanje, financiranje, i druge potrebne radnje prije samog formalnog početka gradnje, rekli su nam tada iz MID-Bau Nekretnina ne želeći garantirati bilo kakav plan.

Novi rotor na kraju Santoriove

Naime, unatoč upitima MID-Bau-u za sada nema potvrde ili pojašnjenja što će se realizirati podno Kaštanjera, a o Intersparu smo saznali od "upućenijih". Uostalom, MID-Bau i realizira projekte za Interspar, Kaufland i Lidl, ali i OBI i Baumax.

Ono što će se realizirati prije otvaranja novog trgovačkog centra, i što nam je potvrđeno od nadležnih, svakako je prometno rješenje na području podno Kaštanjera. Točnije, u donjem dijelu Santoriove ulice, od obilaznice pa nekih 200-300 metara gdje će biti buduće skretanje za trgovački centar, potrebno je izgraditi manji kružni tok koji će omogućiti protočan promet i izbjegavanje kolone vozila. Samim time izgradila bi se i nova manja prometnica od Santoriove ulice do trgovačkog centra. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter