Podnesene kaznene prijave zbog nereda na Kantridi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijska uprava primorsko-goranska podnijela je kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja zbog nereda koji su se u subotu dogodili prije, tijekom i nakon nogometne utakmice između Rijeke i Hajduka.

Kaznena prijava podnesena je zbog dovođenja u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom, oštećenja tuđe stvari, ali i napada na službenu osobu te nanošenja teške tjelesne ozljede, doznaje se u policiji.

Tijekom dana provedeno je kriminalističko istraživanje nad više osoba, a vezano uz postupanje policije prema navijaču koji je nakon završetka utakmice ušao na teren, priopćeno je. Sva prikupljena saznanja će se dostaviti nadležnom državnom odvjetništvu koje će odlučiti o daljnjem tijeku tog postupka.

Prema informacijama objavljenim u medijima, na obavijesni razgovor u policiju danas su pozvani nogometaši HNK Rijeke Josip Brezovac, Leon Benko, Ivan Močinić i Dario Knežević, i to zbog navodnog sprječavanja policajaca u obavljanju dužnosti kad su pokušavali uvjeriti policajce da puste mladića koji je utrčao na teren nakon završetka utakmice.

Glasnogovornica primorsko-goranske policije Ankica Kolić kazala je da ne može ni potvrditi ni opovrgnuti tu informaciju te da će se o svemu detaljnije izvijestiti na sutrašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare.

U neredima koji su izbili na tribinama stadiona ozlijeđeno je 13 osoba, među kojima i jedno dijete. Dosad je prekršajno prijavljena 21 osoba temeljem odredbi Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Oštećena su tri autobusa javnog gradskog prijevoza i dva automobila splitskih registracijskih oznaka. Navijači riječkog i splitskog kluba bacali su upaljene baklje i kamenje jedni na druge te je reagirala interventna policija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter