Podnar: Švicarci očito čekaju da klub dođe na rub ponora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je do kraja prvog dijela sezone ostalo svega desetak dana, neposredno uoči subotnje utakmice s Dinamom pulsku su momčad napustila još dva igrača, Tome Kitanovski i Reagy Ofosu. Jučer je isto učinila i još jedna važna karika Istre 1961, David Puclin. Takve odluke, kao i emotivni istupi preostalih igrača, poput jučerašnjeg Ćorićevog, pokazatelj su koliko se pulskim nogometašima teško nositi sa situacijom u kojoj su se našli slijedom lošeg rukovođenja klubom. I koliko je nogomet kao takav na ''Drosini'' trenutno sporedna tema.

Također, činjenica da Ofosu, Kitanovski i Puclin nisu izdržali još svega tjedan dana do zimske stanke vrlo je indikativna, te posebno zabrinjavajuća u kontekstu (eventualne) budućnosti kluba koji će, ukoliko uopće preživi, morati za nastavak sezone slagati potpuno novu momčad. A hoće li preživjeti, sasvim je neizvjesno jer potencijalni kupci, premda postoje i još uvijek iskazuju namjeru preuzimanja većinskog paketa dionica, nikako da se ukažu i pokažu na djelu.

- Nažalost, švicarska grupacija koja je slovila kao ozbiljan kupac, ovim me odugovlačenjem razuvjerila po pitanju ozbiljnosti – presjeći će operativni direktor Darko Podnar.

- Žao mi je što je tako ispalo, jer iako su oni još uvijek zainteresirani, osobno bi mi bilo draže da se pojavi netko drugi, ozbiljniji, tko će u kratkom roku biti konkretan. I zbog javnosti i zbog igrača, a u konačnici i zbog kluba koji teško može ući u novu godinu bez novog investitora – rekao je Podnar.

Zaokret je to u dosad optimistični(ji)m najavama konačnog dogovora oko kupoprodaje kluba. Iako, pojačani odljev igrača već je po sebi dovoljan znak da stvari ne idu zamišljenim tokom. Svlačionicu je od sredine studenog napustilo čak šest prvotimaca, a bit nije u tome što su ponajbolji igrači otišli usred sezone i bez odštete, koliko je problematično što ovakav egzodus znači u perspektivi. Jer nije li potencijalnim kupcima, ukoliko su doista ozbiljno naumili voditi klub, mimo interesa da do veljače moraju iz temelja izgraditi novu momčad? (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter