Podnar: Momčad sigurno u petak kreće za Vinkovce

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Pobjeda - remi - pobjeda - remi. Ritam je to koji su, kako stoje stvari, ulovili nogometaši Istre 1961 na prvenstvenim utakmicama koje igraju na "Drosini". Četvrti pozitivni rezultat u nizu ostvarili su "zeleno-žuti" u srazu s Interom i premda su pred taj ogled svi najavljivali pobjedu, svjesni da bi nakon četiri boda osvojena protiv Dinama i Rijeke sve osim trijumfa nad "divom iz predgrađa" bio podbačaj, na kraju je malo tko bio nezadovoljan bodom iščupanim u 92. minuti. Ruku na srce, po svemu prikazanom na terenu Puljani nisu više niti zaslužili, ali isto tako nisu niti zaslužili da budu poraženi, ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga što su pokazali grintu u trenucima kad bi mnogi drugi na njihovom mjestu izvjesili bijelu zastavu.

Nedostajao je Puljanima na ovoj utakmici "kartonirani" Vojnović, ratnik na sredini terena koji bi vlastitim primjerom potaknuo suigrače da odu i preko svojih realnih granica, no puno više nedostajalo je nešto drugo, a to je stabilnost u klubu. Jednostavno, momčad je previše uzdrmana cijelom ovom situacijom u kojoj se nalazi pulski prvoligaš, financijskom neizvjesnošću kojoj se ne nazire kraj i to breme problema koje igrači nose na leđima mora se odraziti na njihovoj predstavi na terenu, htjeli to oni priznati ili ne. Darko Raić Sudar već predugo vremena balansira između uloge trenera i psihologa koji do zadnjeg časa ne zna hoće li neki igrač dignuti ruke od svega i jednostavno reći da na njega više ne računa. Po okončanju ogleda s Interom, priznao je pulski trener da je bilo upitno hoće li oni uopće odigrati tu utakmicu te je najavio da ga ne bi uopće iznenadilo da to bude njihov "labuđi pjev" i Istra 1961 uđe u povijest Prve HNL kao prvi klub koji je odustao od natjecanja u najjačem domaćem razredu.

- Momčad sigurno u petak kreće za Vinkovce gdje će provesti pet dana tijekom kojih će odigrati dvije utakmice s Cibalijom, u subotu prvenstvenu te potom u utorak osminu finala Hrvatskog kupa - odagnao nam je jučer najcrnje misli Darko Podnar, operativni direktor Istre 1961. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter