Podmornica na Punta Verudeli, aqua parkovi na više lokacija

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Gradonačelnik Boris Miletić usvojio je odluku o donošenju Plana upravljanja pomorskim dobrom na području Pule za 2015. godinu, po kojoj će se na 12 mikrolokacija izdati koncesijska odobrenja za djelatnosti raznih iznajmljivanja ili prodaje. Riječ je o lokacijama Puntižela (Hidrobaza i Autokamp), Gradsko kupalište Stoja, Autokamp Stoja, uvale Valovine, Valsaline i Gortanova, Gradsko kupalište Valkane, Saccorgiana, Tamaris, te na Verudeli kod hotela Brioni i Histria, na Ambreli i Punta Verudeli, te Svjetioniku.

Dječji kamp na Fratarskom

Usto, Savezu sportova Grada Pule na upravljanje se daju mikrolokacije na kupalištima Stoja, Valkane i Mornar radi provođenja i organizacije plivačkih i vaterpolo treninga i natjecanja, te obuke plivanja. Jednako tako mu se dozvoljava na u ljetnom periodu organizira Dječji ljetni sportski kamp na otoku Veruda (Fratarski)

Koncesijskih odobrenja na navedenim lokacijama izdavat će se za iznajmljivanje pedalina, brodica, skutera, sredstva za vuču, organizacije ronjenja, obuke jedrenja, aqua parkova, daski za jedrenje, kajaka, podmornica, potom ležaljki i suncobrana, šatora za masažu, malonogometnih igrališta, te kioska i organizaciju priredbi. Na Hidrobazi će se tako izdati devet koncesijskih odobrenja, u Autokampu Puntižela 17, a na Gradskom kupalištu Stoja samo za obuku plivanja. U Autokampu Stoja izdat će se četiri koncesijka odobrenja, u Uvali Valovine deset, a Gradskom kupalištu Valkane pet, dok će se za Gortanovu uvalu izdati četiri koncesijska odobrenja. Na Valsalinama će odobrenja biti najviše sedam, ispod hotela Brioni šest, a na Ambreli četiri. Na Saccorgiani, gdje već postoji i ponovno će se dozvoliti jedino malonogometno igralište, izdat će se dvanaest koncesijskih odobrenja, na Tamarisu četiri, a ispod hotela Park Plaza Histria svega jedno i to za iznajmljivanje ležaljki i suncobrana. Kod Svjetionika na Verudeli izdat će se pet odobrenja, a na Punta Verudeli trinaest, od čega i jedino za podmornicu.

Na Stoji samo obuka plivanja

Procjenjuje se da će za provedbu ovih mjera biti iskorištena sredstva u iznosu od 2,75 milijuna kuna, koja će se osigurati iz sredstava naknada za koncesijska odobrenja, te izdanih koncesija. Prikupljena sredstva od koncesija i koncesijskih odobrenja, prema planu, koristit će se za održavanje uređaja i objekata na pomorskom dobru, poput kamenog potpornog zida na Zeleniki, te uređenja sunčališta i sanacije dijela obale i obalnog zida na Valkanama, mola i sunčališta na kupalištu Stoja, ponton i sanaciju kamenih zidova na Mornaru, te čišćenju i održavanju pulskih plaža, odnosno naknadu pripadnicima spasilačke službe. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter