Podjela posuda poslovnim subjektima

Zagađena mjesta na Pazinčici koja je evidentirala građanska inicijativa 'Naš Potok'
Zagađena mjesta na Pazinčici koja je evidentirala građanska inicijativa 'Naš Potok'

Prema najavama, u Ciscuttijevoj ulici nastavlja se podjela posuda za poslovne subjekte u gradskom središtu, koji su dio novog načina prikupljanja otpada u užem gradskom centru. Na redu su Flanatička ulica te ostali subjekti u Ulici Sergijevaca, Kandlerovoj, Fontičkoj, Smareglinoj, Veronskoj, Laginjinoj, Dobrilinoj, Anticovoj, Švalbinoj i Flaciusovoj ulici te Riva, Forum, Danteov trg i okolne ulice.

S obzirom na početak turističke sezone i otvaranje brojnih sezonskih objekata riječ je o početku druge faze podjele individualiziranih posuda prije svega namijenjenih poslovnim subjektima koji stvaraju veće količine komunalnog otpada. Tu se prije svega misli na 
ugostiteljske objekte koji imaju veće količine organskog otpada. Također, posude će zadužiti i poslovni subjekti koji se bave trgovinom. Svi poslovni subjekti u užem gradskom središtu dužni su zadužiti posudu odgovarajućeg volumena i pridržavati se novog režima odvoza komunalnog i ambalažnog otpada. Osim odvoza komunalnog otpada, svaki subjekt dužan je odvajati i ambalažni otpada te ga uredno pripremiti sukladno uputama za odvoz (papirnata i kartonska ambalaža, plastična i drvena ambalaža, metalna i dr.). U ljetnim mjesecima otpad će se odvoziti najmanje dva ili tri puta u toku dana kako bi se izbjeglo odlaganje otpada pored posuda na javnim površinama.

Herculanea će nakon podjele i zaduženja individualnih posuda poslovnim subjektima i prelaska na novi način odvoza, povući sadašnje kontejnere iz užeg gradskog središta. Također, za građane koji obitavaju u tom dijelu grada već su podijeljeni elektronski ključevi za odlaganje u podzemne posude.

Ovih je dana završen i prvi ciklus pranja posuda za odlaganje komunalnog otpada. Do sada su oprane posude u užem gradskom središtu kao i nekim općinama. Krajem mjeseca pranje posuda odvijat će se od centra prema prigradskim naseljima. (G. ROJNIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter