Podjela diploma planinarske škole u obnovljenoj kući na Koritima

Podjela diploma na nedjeljnom okupljanju na Koritima
Podjela diploma na nedjeljnom okupljanju na Koritima

Podjelom diploma polaznicima planinarske škole ispred doma na Koritima na uobičajen je način obilježen još jedan Dan Planinarskog društva "Glas Istre" iz Pule. Društvo uspješno djeluje već 34 godine, a svakog proljeća organizira edukaciju za nove članove. Tako je ove godine potvrdu o spremnosti za siguran boravak u prirodi stekao 21 novi član.

Budućnost društva

U provedbi škole sudjelovali su osim članova PD "Glas Istre" i članovi Stanice planinarskih vodiča Istre među kojima su predavači raznih struka, od speleologa, penjača, vodiča do liječnika. Teme su bile od opreme u planini, meteorologije, osnova kretanja i boravka u planini pa do pravljenja čvorova i kretanja s improviziranim stijenskim gelenderom. Praktičan dio poduke odvijao se na 14 izleta u Istri, Sloveniji i Gorskom kotaru, kaže voditelj škole Saša Kardinar koji je i podijelio diplome. Čestitavši im na položenom ispitu predsjednik PD-a "Glas Istre" Ljubiša Ivković poručio im je da su oni budućnost društva koje ima oko 400 aktivnih članova.

Novoizgrađen trijem i stepenište u domu na Koritima svečano je inaugurirao najstariji aktivan član društva 77-godišnji Mesud Altić. Ova mala investicija iz vlastitih skromnih prihoda itekako je velika za društvo. Uz velik angažman članova od početka godine obnavlja se kuća u koju rado navraćaju mnogi ljubitelji prirode. Pod je prekriven laminatom, kupljeni su novi madraci i deke, oličene i obnovljene prostorije, izbetonirana staza do sanitarnog čvora izgrađenog lani.

Igrao se i nogomet

Kao i obično na ovim godišnjim susretima, u nedjelju se do Korita stiglo pješačenjem od Lupoglava do kuda je planinare besplatno dovezao autobus pulskih Brijuna, partnera društva. Nakon dva i pol sata hoda i podjele diploma, bilo je još snage i za nogometnu utakmicu između školaraca i starijih planinara, kao i za druge zabavne igre uz animaciju vodiča Fulvia Runka. Fešta je okončana uz pjesmu i svirku harmonike.

Ispit položio 21 polaznik škole

Za Opću planinarsku školu prijavljeno je 27 polaznika, a uspješno ju je završilo njih 21: Albert Farkaš, Alen Golja, Ankica Butković, Damir Blašković, Ivan Cetina, Jasna Paljuh, Manuela Brodar, Marko Polovina, Matea Bašić, Natalija Mecanović, Natalija Mihovilić, Nikola Šumberac, Pamir Đonalić, Sabina Boljunčić, Sanja Kolić, Saša Pokos, Taša Lacković, Tatjana Prodanov, Valentina Popović, Vilim Boljunčić i Željko Ravnić. (J. ORLIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter