Podizanjem zastave večeras počinje 42. Trka na prstenac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalnim podizanjem zastave Trke na prstenac na barbanskoj placi večeras u 20 sati započinje 42. izdanje obnovljene viteško-konjičke manifestacije Trka na prstenac. Za ovogodišnju Trku bila su prijavljena 22 natjecatelja, a nakon puno treninga, kvalifikacija i eliminacija na koncu su se iskristalizirala imena 14 najboljih konjanika, kojima će se pridružiti prošlogodišnji slavodobitnik Bruno Kožljan i vođa konjanika 
Milio Grabrović.

Sutra Trka na viticu kao zagrijavanje

Dakle, u subotu će na Trci za viticu nastupiti Milio Grabrović, Maksimilijan Rojnić, Goran Špada, Toni Uravić, Stefano Osip, Silvio Učkar, Sanjin Pliško, Nandi Radola, Stefano Benazić, Aleksa Vale, Luka Kancelar, Toni Vlačić, Kristijan Kancelar, Bruno Kožljan, Gvido Babić i Andrej Kancelar. Bit će to pravo zagrijavanje za nedjeljnu Trku na prstenac, a i dobra prilika da bi se vidjelo u kakvoj su formi konjanici.

Inače događanja vezana uz manifestaciju počinju i prije podizanja zastave, i to 
malonogometnim turnirom čije je finale na rasporedu večeras u 22 sata. Nakon podizanja zastave, slijedi otvaranje izložbe iz fundusa likovne galerije Milotić, na temu "Konj kao izazov i likovna inspiracija", potom kazališna predstava "Mistero Buffo", tradicionalni turnir u briškuli i trešeti te zabavni program uz nastup Lighthouse banda.

Sutra u 10 sati održava se već 5. Robotrka na prstenac, u kojoj sudjeluju učenici osnovnih škola, dok je u 13 sati turnir u pljočkanju. Slijedi u 17 sati 22. "Trka na viticu", a u 18 sati na rasporedu je prvo izdanje atletske utrke "Prstenac" na stazi dugoj 7,7 kilometara. Na program se vratilo i atraktivno noćno gađanje glinenih golubova, a za zabavu na Placi bit će zadužen Mladen Grdović i grupa Romantic.

Trka u 17 sati, vatromet u 22 sata

Kod stare škole u 22 sata nastupa Serđo Valić, a u isto vrijeme na programu je i Retrospective Miss, odnosno prisjećanje na još jedan nezaobilazni dio manifestacije kada se u Barbanu birala i najljepša djevojka. U nedjelju u 12 sati započinje sportski program za najmlađe, dok je u 16 sati promenadni koncert limene glazbe, uz pratnju mažoretkinja i svih konjanika.

Ovogodišnja 42. Trka na prstenac započinje u 17 sati na Gradišću kada će 
konjanici krenuti po titulu slavodobitnika. Večernji termin je rezerviran za nastup Alfa time banda, Alena Vitasovića i Koktelse. U Roy baru će nastupiti Night Express, a tradicionalni vatromet počinje u 22 sata. (L. SLIJEPČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter