Podizanjem zastave počela 39. trka na prstenac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svečanim podizanjem zastave u petak je u Barbanu započelo 39. izdanje Trke na prstenac. Zastava će biti podignuta do nedjelje, kad glavnom Trkom završava tradicionalna manifestacija koja svake godine okuplja brojne posjetitelje i uzvanike.

Prilikom svečanog otvorenja načelnik općine Barban Denis Kontošić podsjetio je na povijest Trke koja je obnovljena 1976. godine, a predsjednik društva "Trka na prstenac" Mladen Kancelar nabrojao je konjanike koji su se kvalificirali za trke te im zaželio što bolje rezultate. Nakon svečanog otvaranja predstavljene su skulpture 3. kiparske kolonije u drvu COK.

U nedjelju u 10 sati počinje druga Robotrka na prstenac u kojoj sudjeluju učenici osnovnih škola, u 13 sati je turnir u pljočkanju, a u 17 na barbanskom igralištu nogometni turnir. U isto vrijeme započinje 19. izdanje Trke na viticu, a u 21 sat kreće plesna zabava na Placi uz koncert Zlatka Pejakovića. Središnji događaj je u nedjelju, a sve počinje u podne sportskim programom za najmlađe nakon čega će se u 16 sati održati promenadni koncert limene glazbe i mažoretkinja.

Glavni događaj, Trka na Prstenac, odvijat će se nedjelju, s početkom u 17 sati. Na njoj će se za titulu najboljeg boriti 15 konjanika: vođa Milio Grabrović, zatim prošlogodišnji slavodobitnik Andrej Kancelar, Kristijan Kancelar, Luka Kancelar, Silvio Učkar, Goran Špada, Gordan Galant, Sanjin Pliško, Toni Uravić, Aleksa Vale, Bruno Kožljan, Gvido Babić i Maksimilijan Rojnić. Prvi će puta ove godine nastupiti debitanti Marijan Goldin i Antonio Osip. (P. GREGOROVIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter