Podijeljene slikovnice "Šetnja tržnicom"


U povodom današnjeg dana Sv. Nikole, danas su Dječji vrtić Monte Zaro posjetili zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović i direktor Tržnice Pula Renato Perc. Djecu su razveselili poklonivši im slikovnice edukativnog karaktera. Zamjenica gradonačelnika družila se s djecom razmjenjujući priče i iskustva s njima, a na kraju su svi zajedno zapjevali pjesmu Svetom Nikoli.

Slikovnica "Šetnja tržnicom" autorice Marije Martinko, bio je jedan od poticaja za razvoj cijelog programa i projekta koji bi djecu, a tako i obitelji, poučila o vrijednostima lokalnih tržnica te važnosti autohtonih proizvoda, kao i konzumiranja sezonske prehrane.

Dječji vrtići Rin Tin Tin, Mali svijet, Dječji vrtići Pula i Dnevni centar za rehabilitaciju Pula i Tržnica Pula, povezani su u dio projekta gdje se distribuirala slikovnica koju je realizirala Udruga hrvatskih tržnica. Slikovnice će biti distribuirane svoj djeci predškolske dobi na području Grada Pule. Važna poveznica cjelokupnog projekta je projekt zavičajnosti, Zavičajna nastava Istarske županije, u kojem pulski vrtići imaju ulogu od samog početka 2013. godine. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter