Podijeljena priznanja pulskim gimnazijalcima


Mnogobrojnim uspješnim polaznicima Gimnazije Pula, koji su se iskazali na županijskim i državnim natjecanjima te u raznolikim izvannastavnim aktivnostima, kao i njihovim mentorima, uručena su priznanja na tradicionalnoj svečanosti u Domu hrvatskih branitelja. Okupljene gimnazijalce, njihove roditelje, profesore i suradnike škole pozdravila je ravnateljica Branka Antunović - Piton.

Uslijedila je dodjela priznanja za rezultate ostvarene na državnim natjecanjima. Dobili su ih Luka Buršić iz 1.g za treće mjesto na državnom natjecanju iz matematike, Damjan Radovanović iz 2.g za peto mjesto iz engleskog, Josip Dobrić iz 4.b za osmo iz njemačkog, a Klara Človek iz 3.e i Marco Fraccaro iz 4.g za četvrto mjesto iz talijanskog. Na državnoj razini iskazali su se i mladi astronomi Daniel Marković iz 3.d koji se klasificirao drugi te Matej Butković i Mario Tomašić iz 2.g s četvrtim i sedmim mjestom. Peti iz kemije među vršnjacima u Hrvatskoj je i Marco Fraccaro iz 4.g, osmi iz geografije Davor Dundović iz 4.b, a deseta i dvanaesta iz biologije Iva Verbanac iz 1.g i Sara Kocijančić iz 3.g. Na vjeronaučnoj olimpijadi četvrta je pozicija pripala ekipi u sastavu Josipa i Matea Karlović, Nikolina Otočan i Dražena Kelava, dok je na međunarodnom natjecanju iz islamskog vjeronauka za učenike BiH, Hrvatske i Srbije drugo mjesto osvojio Mersudin Buljić iz 1.a.

Do državne razine LiDraNo-a za recitaciju, uz sudjelovanje u završnici, stigao je Patrik Bolković iz 3.b.

Među sportašima, posebne su pohvale dobili atletičarke s državnim zlatom i atletičari s državnim srebrom te ženska ekipa za osvojeno drugo mjesto u krosu i muška za peto u badmintonu na nacionalnoj razini. Sve njih priprema i vodi mentorica Đeni Blarežina.

Brojni su gimnazijalci osvojili prva mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima. Iz matematike su to Dea Kalebić iz 2.g, Patrik Cerovac iz 3.g i Erik Jusufi iz 4.g, a iz hrvatskog Luka Buršić iz 1.g te Ivona Kelava iz 2.f, Veronika Gašpar iz 2.c i Micaela Rotta iz 3.d. Marta Jurković iz 4.b i Iva Kurtović iz 4.a briljirale su iz engleskog, Indigo Brakus iz 3.b i Ivona Dominković iz 3.a iz njemačkog, Marco Fraccarro iz 4.g iz fizike, Ema Kuhar iz 2.c iz kemije, a Elena Kuprešak iz 2.g iz geografije. Na najviše postolje u Istarskoj županiji uspela se košarkaška ekipa Gimnazije Pula s trenerom Markom Simićem.

Dodijeljene su i nagrade za sudjelovanje na državnom natječaju Europa u školi i to u kategoriji likovnih radova na temu "Stop nasilju", za prvo mjesto Steli Bilić iz 1.f, za treće Ivi Verbanac iz 1.g i za sedmo Aurori Vareško iz 1.g te u kategoriji literarnog rada na temu "Žene koje me okružuju" za deseto mjesto Sari Scoria iz 1.d. Za sudjelovanje na državnom Zavičajnom kvizu Lijepa naša nagrađeni su Marco Fraccaro iz 4.g i Erik Hadžić iz 4.c, a na natječaju Matice hrvatske "Potraga za izgubljenom riječi" za literarni rad Nina Zuccon iz 4.g. Nagrade su dobili i maturanti koji su sve četiri godine završili s ocjenom 5,0 - Rea Deghenghi, Davor Dundović i Luka Kopčić. Uz to, predstavljeni su neki od uspješnih projekata koje škola provodi - E-slikovnica, Katalog poduzetničkih ideja, Glazbeni studio, Medionauti, Eko škola i Populogija.

Program su vodili Patrik Bolković i Ančica Cetina, dok su ga svojim nastupima začinili violinistice Hana i Asja Fajtović i Sara Žulj, Ivana Dominković (klavir i glas), Nika Šeperović (glas) i Toni Selaković (gitara). (Kristina FLEGAR, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter