Podignute plave zastave 13. put za redom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Po 13. puta za redom podignute su Plave zastave ispred smještajnih objekata Arena Hospitality Groupe na Verudeli i to na plažama Yacht, Brioni i Ambrela. Tim je povodom danas na Yacht plaži održana prigodna svečanost.

Kako je rečeno u uvodu Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite mora i priobalja čiji je cilj održivo upravljanje i gospodarenjem more i obalnim pojasom, a ovo prestižno međunarodno priznanje dodjeljuje Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš - Foundation for Environmental Education iz Copenhagena putem nacionalnog koordinatora i voditelja projekta u Hrvatskoj - Udruge "Lijepa naša".

Cijenjena turistička markica

Plava je zastava, rečeno je, vrlo cijenjena turistička markica zbog kojeg gosti biraju neko mjesto za odmor i kupanje te je jedan od najprepoznatljivijih modela za očuvanje mora i obalnog pojasa.

Svečanosti su danas prisustvovali  gradonačelnik Boris Miletić, direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj te predstavnici managementa Arena Hospitality Groupe na čelu s izvršnim direktorom Reli Slonimom.

Čestitajući im na dobitku Plave zastave i konstantnom ulaganju u smještajne kapacitete čime podižu turističku kvalitetu cijeloga grada, Miletić je kazao da kod njega pogled na more i Fratarski otok budi uspomene iz djetinjstva te osjećaje mira, bezbrižnosti i slobode, što zapravo i predstavlja Plava zastava.

- Pula svake godine ruši turističke rekorde, lani smo imali milijun i 800 tisuća noćenja, a i dalje imao veliki potencijal rasta i razvoja, kazao je Miletić te dodao da je Plava zastava jedan od pokazatelje izvrsnosti kojoj teži Pula i cijela Istra.       

Zastavu podignuo bračni par Malton

- Ovih zgrada, hotela, plaža i turista… ničeg ne bi bilo da nas ne okružuje ovo lijepo plavo more, stoga bismo bili ludi kada se o njemu ne bi brinuli, kazao je Reni Slonim, izvršni direktor dodajući da je vrlo zahvalan na tome što im je priroda dala i kako će, koliko je god to u njegovoj moći, čuvati more i obale za slijedeće generacije koje dolaze. "Mi ćemo svoj dio odraditi čuvajući divote svijeta", poručio je direktor Slonim.

U prigodom programu povodom podizanja zastava sudjelovale su Petra i Eleonora, članice Art Dance skupine koje su izvele plesnu točku o Pipi Dugoj Čarapi te posebni gosti - glazbenica Mila Elegović i akademski glazbenik i kantautor Bruno Krajcar koji su izveli svoju skladbu "Jednog ljeta u Puli" i time već potvrđenu ljubav prema Puli nadopunili osviještenošću o važnosti zaštite mora i priobalja.

Na kraju recimo i to da su čast da podignu zastavu ove godine dobili dugogodišnji gosti hotela Park Plaza Histria iz Engleske, bračni par Shirley i Aurey Malton kojima je pomagao gradonačelnik Miletić. Kako su nam kazali Maltoni, koji su ušli u deveto desetljeće, u Pulu već godinama dolaze dva puta godišnje i ona im je postala kao "drugi dom".

(B. PETROVIĆ)




Podijeli: Facebook Twiter